Haetun apurahan määrä 4,1 miljoonaa euroa

perjantaina, 01.02.2019

Tammikuun lopussa päättyneessä Metsämiesten Säätiön vuoden 2019 apurahojen haussa jätettiin 246 apuraha-anomusta, joiden yhteissumma on 4,1 miljoonaa euroa.

Haettu kokonaissumma kasvoi merkittävästi, 493 000 euroa eli 13,8 %. Kun samalla hakemusten lukumäärä pieneni 19 kappaleella (-7,2 %) on hakemusten keskimääräinen koko aiempaa suurempi. Se on hyvä ja tervetullut asia, mikäli se indikoi vaikuttavampia hankkeita.

Säätiön apurahat olivat nyt ensimmäistä kertaa jaossa viime marraskuussa julkistetun uuden strategian mukaisesti. Hakemuksia kertyi kaikkiin painopistealueisiin reilusti kaksinumeroinen määrä kuhunkin, eli osaamiseen, hyvinvointiin, metsäkulttuuriin, verkostoihin, tunnettuuteen sekä ennakointiin.

Jaettavan apurahan suuruus on 1,6 miljoonaa euroa. Työ karsia nyt tulleista hakemuksista rahoitettavat hankkeet on tiukka. Säätiön hallitus päättää vuoden 2019 apurahoista 13.3.2019. Päätöksen yhteenveto sekä kaikki vähintään 1 500 euron apurahan saajat julkistetaan samana päivänä Metsämiesten Säätiön kotisivuilla.

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein. Varat Säätiö saa sijoituksistaan metsäkiinteistöihin, vuokra-asuntoihin ja erityyppisiin finanssisijoituksiin. Viime vuosien lahjoitukset ja säätiöfuusiot ovat olleet tärkeä lisä toiminnan volyymin ja vaikuttavuuden kasvattamisessa.

Lisätietoja: 

Metsämiesten Säätiön toimitusjohtaja Ilari Pirttilä, puh. 050 598 9920

 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.