Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Joensuun Metsäylioppilaat ry:n kansainvälinen toiminta vuonna 2017

keskiviikkona, 30.05.2018

Hankkeessa toteutettiin matkoja kansainvälisiin tapahtumiin (2kpl) sekä tapahtumia Joensuussa (3kpl). Tapahtumilla saatiin aikaan verkostoitumista sekä vuorovaikutusta kansainvälisten opiskelijoiden että suomalaisten opiskelijoiden välille. Tapahtumat loivat pohjaa tulevaisuudelle ja uusia kontakteja ympäri maailman, joten projekti oli varsin onnistunut.

Sekä tammikuussa, että lokakuussa pidetyt infotilaisuudet varmistivat, että tietoa kansainvälisistä tapahtumista on mahdollisimman paljon jokaisen opiskelijan saatavilla.

Helmikuussa (19.2.-25.2.) saimme vierailijoita Virosta metsäülikoolista tarkoituksena pitää yllä välillämme olevaa kansainvälistä yhteistyötä. Vieraita saapui yhdeksän ja kierrätimme heitä erilaisissa metsäalan kohteissa sekä näytimme suomalaista osaamista ja luontoa sekä esittelimme yliopistoa ja sen maisterivaiheen kansainvälisiä tutkintoja.

Maaliskuussa ainejärjestöstämme lähti joukkue kansainvälisiin metsätaitokilpailuihin edustamaan Itä-Suomen yliopistoa sekä ainejärjestöämme. Kisat sujuivat hyvin. Kilpailu toteutetaan vuosittain Brnossa, Tsekissä.

Heinäkuussa (2.7.-16.7.) yksi ainejärjestömme jäsen osallistui vuoden suurimpaan kansainväliseen metsäopiskelijoiden tapahtumaan, IFFS2018. Tapahtuma järjestettiin Etelä-Afrikassa ja se sujui hyvin. Tapahtumassa tutustuttiin eri maiden metsätieteilijöihin sekä vierailtiin alueen yrityksissä.

Lokakuussa järjestettiin perinteinen Kansainvälinen pyöräretki Kuhasaloon. Tapahtumaan osallistui noin 35 henkilön joukko, joista hieman yli puolet oli vaihto-opiskelijoita. Tapahtumassa pyöräiltiin yhdessä Kuhasalon luonnonsuojelualueen kalamajalle, jossa syötiin retkeilyeväitä suomalaiseen tapaan ja tutustuttiin ja luotiin kontakteja.

Marraskuussa 20.11. järjestettiin International Evening, jonka tarkoituksena on tutustuttaa vaihtopiskelijat Suomeen sekä suomalaiset vaihto-opiskelijoihin jakamalla ruokaa sekä tapoja omista kulttuureista. Opiskelijat toivat itse tai ryhmissä oman maansa ruokia. Ainejärjestö toimitti paikalle perinteisiä suomalaisia juomia sekä pientä naposteltavaa. Illanviettoon kuului rennoissa merkeissä ihmisiin tutustumista sekä saunomista.

Joensuun metsäylioppilaat ry:n kansainvälinen toiminta on rahoitettu pääosin Metsämiesten Säätiöltä saatavalla tuella.

Lisätietoja:

Kansainvälisyysvastaava, metsäylioppilas Ida-Sofia Laine, Joensuun Metsäylioppilaat ry, idasol(at)uef.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.