Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Lapin Metsämuseon kesäkausi 2016

tiistaina, 27.09.2016

Rovaniemen Pöykkölässä sijaitsevalla Lapin Metsämuseolla voi nauttia roiman annoksen Lapin savotta- ja uittokulttuurin historiaa.

Kauniilla mäntykankaalla Salmijärven rantamaisemissa sijaitseva Lapin Metsämuseo on säilyttänyt, tutkinut ja pitänyt esillä arvokasta kulttuuriperintöä jo yli viidenkymmenen vuoden ajan. Museoalueelta löytyy useita aitoja savottakämppiä, joissa on edustettuna monipuolisesti erilaiset työvaiheet työvälineineen sekä elinolosuhteet eri vuosikymmeniltä. Vierailijjoiden nähtävillä on myös lukuisia valokuvia, joihin voi perehtyä myös osoitteessa www.kantapuu.fi.

Museon asiakaspalvelu-tilat on sijoitettu 1940-luvulta peräisin olevaan viehättävään virkataloon jossa vierailijat voivat nauttia pienen kahvilan palveluista, sekä poimia matkamuistoksi metsäaiheisia käsitöitä.

Lapin Metsämuseolla vierailee sekä kotimaisia että ulkolaisia matkailijoita. Kevät ja syyskaudella museon toimintaa vauhdittavat päiväkoti ja koululaisryhmät, joiden vierailusta on tullut jo perinne. Lapsille ja nuorille museo on osoittautunut hyvin opettavaiseksi ja jännittäväksi paikaksi, josta riittää puhuttavaa ja muisteltavaa pitkästi reissun jälkeenkin.

Lapin Metsämuseon toiminnasta vastaa vapaaehtoisvoimin Lapin Metsämuseoyhdistys ry. Museon ylläpitoa ja toimintaa puolestaan rahoittavat Metsämiesten Säätiö, Rovaniemen kaupunki ja metsäyhtiö Stora Enso.

Lisätietoja:

Rakennusmestari Tapio Pukema, Lapin Metsämuseoyhdistys ry, metsamuseo(at)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.