Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Tuohitietouden säilyttäminen ja lisääminen

tiistaina, 01.10.2019

Tuohinäyttely oli Hinttalan kotiseutumuseon kesän 2019 toiseksi suurin tapahtuma kävijämäärältään. Edelle meni vain Karjalaiset markkinat.

Uskomme, että tarkoituksemme lisätä tuohitietoutta onnistui yli odotusten. Nykyihmiset ovat vieraantuneet elävän materiaalin tuohen käytöstä. Siksi yhdistys järjesti taidokkaan tuohitöiden kokoelman näyttelyn avulla ja tiedottaa metsän ja metsästä saatavan materiaalin mahdollisuuksista.

Tuohta on käytetty vuosikymmenten, vuosisatojen ja vuosituhannen aikana ihmisten jokapäiväisen elämän tärkeänä materiaalina mm. rakentamisessa, talousesineiden materiaalina sekä vaatetuksen materiaalina. Tarkoitus näyttelyllä oli tiedottaa tuohen menneestä merkityksestä.

Nykyään tuohta käyttävät lähinnä harrastajat ja taiteilijat taide- ja harrastusten elävänä materiaalina.

Toivomme, että näyttely innosti etenkin nuoria hakemaan lisää tietoa tuohesta, jotta nykyihmiset osaisivat arvostaa ja kunnioittaa, mitä kaikkea tuohesta voi tehdä.

Hanketta ei olisi voitu toteuttaa ilman Metsämiesten Säätiön apurahaa. Yhdistyksemme on perustettu viime vuonna. Ilmaisuuden saatoimme toteuttaa, koska Metsämiesten Säätiön apurahalla voidaan maksaa pakolliset kulut jayhdistyksen hallitus ja jäsenet olivat talkoilla mukana. Näyttelyn avajaisiin osallistui 220 henkeä.

Kävijöiden kommentit olivat erittäin positiivisia. Nokian kaupunki oli näyttelyyn hyvin tyytyväinen. Voi sanoa, että yleisö kunnioitti näyttelyä mm. siten, että esineisiin ei koskettu, kaikki esineet säilyivät "tallessa", vaikkei valvontaa aina ollutkaan. 

Metsämiesten Säätiölle lämpimät kiitokset tuesta.

Lisätietoja:

yhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Merikoski, Pirkanmaan tuohikulttuurin perinneyhdistys ry,
sirkka.merikoski(a)tpnet.fi, puh. 040- 5053081

varapuheenjohtaja Pertti Lehtinen, Pirkanmaan tuohikulttuurin perinneyhdistys ry,
perttiolavi.lehtinen(a)elisanat,fi, puh. 040-763338

 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.