Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Anianpellon markkinat Vääksyssä 7.-8.8.2015

maanantaina, 16.11.2015

Markkinoiden teemana oli Kotimainen energia hyödyksesi ja aihe näkyikin monin tavoin ohjelmassa, energiakentällä ja teemateltan näyttelyssä. Anianpellon markkinoiden kävijämäärä ylitti 10 000 kahden päivän aikana. Markkinakauppiaita oli 200 ja energia-asiantuntijoita oli noin 20.

Markkinoilla oli monta arvovaltaista vierailijaa. Suomen Metsäkeskuksen johtaja Ari Eini avasi markkinat ja Lahti Energia Oy:n toimitusjohtaja Eero Seesvaara piti teemapuheenvuoron. Pääministeri Juha Sipilä puhui valtiovallan toimenpiteistä edistää kotimaisen energian käyttöä. Ville Skinnaria ja Martti Taljaa haastateltiin kotimaisen energian käytöstä. Myös Kenian suurlähettiläs Joseph Sangin oli seuraamassa markkinajuoksua, jonka tuomarina toimi Wilson Kirwa.

Hiihtäjälegenda Juha Mieto juonsi yhdessä vuoden 2012 Anianneito Hilkka Kempin kanssa klapihakkuukisan. Kisan voitti metsäpäällikkö Jussi Joensuu Koskitukki Oy:stä, toiseksi tuli MH Antti Koskimäki Suomen metsäkeskuksesta ja kolmanneksi kenttäpäällikkö Asta Sarkki MTK:sta. Yleisö sai myös arvata kuinka kauan Juha Miedolta kuluu aikaa motin hakkuussa. Tulos oli tasan 13 minuuttia. Arvaajille oli palkintoina hakatut halot ja klapit. Jussi Joensuu julistettiin klapineuvokseksi. Vesigolf-kisassa Lea Oksanen sai parhaan osuman ja voitti kiertopalkinnon.

Yleisölle oli tarjolla myös puolen tunnin höyrylaivaristeilyjä Joh-Parviaisella Päijänteellä. Päijät-Hämeen Metsänomistajat ry, Hämeenlinnan Seudun metsätilanomistajat ja Kouvolan Seudun Metsätilanomistajat yhdessä Etämetsänomistajien liiton avustuksella järjestivät suosiota saavuttaneen kävynheittokisan. Lapsille oli onkikisa, jota järjesti seiväshypyn MM Pentti Nikula. Lapsille oli järjestetty myös piirustuskilpailu, jonka aiheena oli kotimainen energia. Asikkalan pelimannit soittivat musiikkia Asikkalan Seudun musiikkiopiston oppilaiden kanssa.

Markkinoilla valittiin yleisöäänestyksellä Anianneidoksi Aada Lehtinen Asikkalasta.

Lisätietoja:

Markkinapäällikkö Matti Mäkiaho, Lions Club Asikkala, matti.makiaho(at)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.