Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Halkomotti on ympäristötaidetta

maanantaina, 04.11.2019

Kuluvan vuoden yhtenä painopistealueena oli Metsämiesten Säätiössä metsäperinteen säilyttäminen ja Halkomotti vastasi siihen mitä parhaimmalla tavalla ihastuttaen katsojat ja ikuistaen sen ympäristötaiteeksi.

Halonhakkuun perinteitä vaalien tehty siisti Halkomotti tallentui tapahtumissa ja jälkikäteenkin niin monien kuvauskohteeksi sekä sai tilaa lukuisissa lehtikirjoituksissa ja teki hanketta tunnetuksi.

Metsätyöperinteenä Halkomotin teossa, esiintyy raskaasta metsätyöstä tunnettu halonhakkaaja, jossa tekijää kohtaan on katsojien kunnioitus ja arvostus korkealla.

Halkomotti on tullut ympäristötaiteeksi, se palkitsee hyvin tekijänsä, täyttää paikkansa ja on ekologinen ja loppuhyödynnettävissä. Tämän hankkeen osoituksena Halkomotti Metsätyöperinteenä on vaalimisen arvoinen.

Metsätyöperinteen säilyttäjänä ja ympäristötaiteena Halkomotti toteutui seuraavasti;

  • Ollilantuvan perinteikkäässä pihapiirissä Mattisenlahdessa
  • Juuan Paalasmaalla, jossa 1995 elvytettiin uudelleen Halonhakkuun mestaruuskilpailut
  • Metsänäyttely Silva Joensuussa sai sisääntuloportilleen siistit Halkomotit
  • Oulaisten Weteraanikonepäivävien 26000 kävijää sai nähdä Mottimestarin Halonhakkuuta ja opastusta
  • perinnetyöstä
  • Loppukesän huipennuksen antoi Nurmeksessa järjestetty halonhakkuun kutsukilpailut, jossa parhaat halonhakkaajat ottivat mittaa toisistaan kaarisahojen suhistessa ja kirveiden kalahdellessa metrisiin pölkkyihin.

Hankkeen tärkeänä tukena oli Metsämiesten Säätiö.

Lisätietoja:

Mottimestari Antti Ticklén, antti.ticklen(a)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.