Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Kirja: "Working with wood - a Nordic perspective on cabinetmaking / pohjoinen näkökulma puusepäntyöhön"

torstaina, 31.05.2018

"Puu on läsnä kaikkialla Pohjoismaissa. Runsaat, tummat metsät värittävät pohjoisessa kasvaneiden lapsuusmuistoja, puu lämmittää paikallisia koteja ja pohjoiseurooppalainen muotoilu on aina yhdistetty vahvasti tähän luonnonmateriaaliin.

Working with Wood on kokoelma pohdintoja ja tietoa pohjoismaisesta puutyöstä. Se ammentaa Nikarin perustajan ja puuseppä Kari Virtasen, Nikarin puuseppien sekä suunnittelijoiden haastattelumateriaalista sekä heidän henkilökohtaisista muistiinpanoistaan."

Nikari Oy:n 50-vuotisjuhlavuonna osallistuimme yrityksestämme ja pohjoisesta puusepäntyöstä kertovan juhlakirjan tekemiseen. Kirja lanseerattiin joulukuussa 2017, ja sitä voi ostaa tai tilata kaikista hyvinvarustelluista kirjakaupoista kautta maailman.

Kustantaja: Rakennustieto Oy.
Graafinen suunnittelu ja taitto: Agency Leroy.
Kirjoittajat: Päivi Häikiö, Päivi Karvinen, Matilda Kivelä, Marja Salmela.

Valmistunut teos voi toimia alkusysäyksenä tai kevyenä oppikirjana puusepän, puuteollisuusinsinöörin, muotoilijan tai arkkitehdin uralle ja antaa osaltaan kuvaa suomalaisesta puusepäntyön osaamisesta ulkomaalaiselle asiantuntijalle tai alasta kiinnostuneelle lukijalle.

Kirja on kirjoitettu suomeksi ja englanniksi, jotta sen vaikutus olisi kansainvälisesti laaja. Se on tehty laadukkaaksi, kovakantiseksi teokseksi, joka toimii myös kauniina designkirjana sohvapöydällä. Sen sivumäärä on 264. Kirjassa on myös Suomen metsille ja niiden esittelylle omistettu luku. Uskomme, että suomalainen näkökulma kokopuun työstöön ja pohjoisten puulajien käyttöön huonekalupuuna kiinnostaa ympäri maailmaa.

Kiitämme tekemisessä tukeneita tahoja; mm. Metsämiesten Säätiötä, jonka tuella hankimme kuvausmateriaaleja.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Johanna Vuorio, Nikari Oy, johanna.vuorio(at)nikari.fi, puh. +358 50 376 1974

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.