Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Tukkilaisleirikoulu Ruunaalla 2014

maanantaina, 30.03.2015

Pielisen Karjalan tukkilaisperinne ry järjesti metsätyö- ja tukkilaisperinnetaitojen koulutuksen Ruunaalla, Lieksassa kesäkuun 27. päivänä kauniissa kesäsäässä. Koulutus onnistui ja osallistujat pysyivät puun päällä ja jopa kisailivat keskenään kurssimestaruudesta vetten päällä.

Koulutus koostui metsätyön ja uiton historiasta, työturvallisuudesta ja perinnetaitojen hyödyntämisestä matkailuyrityksessä. Kirveet, pukkurit, justeerit ja pokasahat olivat kaikkien työkaluja. Vuoluraudat ja puomikairat tulivat tutuksi työssä. Uittotyöläisen tärkein työvälinen opeteltiin tekemään itse.

Metsämiesten Säätiö tuki tukkilaisleirikoulun toteutusta ja mahdollisti uusien metsätyöperinne- ja tukkilaistaitojen vaalijoita.

Tukkilaisleirikoulut jatkuvat kesällä 2015.

Lisätietoja:

Erätarkastaja Jaakko Saaristo, Metsähallitus, jaakko.saaristo(at)metsa.fi, puh. 0400 372 544

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.