Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Taitaja 2015, metsäkoneen käyttö

perjantaina, 08.05.2015

Toukokuussa Turussa tapahtui, sillä 5.-7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla pidettiin valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, Taitaja2015.

Taitajan ytimenä on nuorten alle 20-vuotiaiden ja kilpailuvuonna 20 vuotta täyttävien ammattitaidon SM-kilpailu. Taitaja-finaalissa suomenmestaruuksista kilpaili noin 400 nuorta 50 000 kävijän seuratessa kilpailusuorituksia. Lisäksi Taitaja2015-tapahtumassa järjestettiin erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu ja yhdeksäsluokkalaisille tarkoitetun Taitaja9-kädentaitokilpailun finaali sekä monipuolisia kotimaisia ja kansainvälisiä seminaareja huippupuhujineen.

Taitaja2015 tarjosi ammattia etsivälle 7.-9.luokkalaiselle, ylioppilaalle tai aikuiselle ammatin vaihtajalle kerralla mahdollisuuden tutustua 45 eri ammattiin. Tapahtumassa seurattiin vaihe vaiheelta eri alojen kilpailutehtävien suorittamista sekä lukea ammattialojen opiskelu- ja työnkuvauksia. Näiden ohella opastettujen ammattipolkujen kautta saa tarkempaa tietoa ammateista. Ammattioppilaitosten opiskelijoista koulutetut tutoropiskelijat toimivat tapahtumassa ammattipolkuoppaina ja kierrättivät väkeä lajialueella kilpailupisteiltä toisille kertoen samalla eri ammateista.

Yksi 45 lajista oli WinNovan järjestämä metsäkoneen käyttö. Lajiin osallistui kahdeksan kisaajaa Suomesta ja vieraskilpailija sekä Venäjältä että Virosta. Ulkomaalaiset kilpailevat varsinaisen taitaja-kilpailun ulkopuolella samoilla tehtävillä suomalaisten kanssa.

Yleisöllä oli mahdollisuus kokeilla käyttää metsäkonesimulaattoria. Metsämiesten Säätiön myöntämä palkintoraha jaettiin kolmelle ensimmäiselle.

Metsämiesten Säätiö on myöntänyt palkintorahan, 1 650 €, metsäkoneen käytössä kolmen parhaan palkitsemiseen.

Lisätietoja:

Koulutusvastaava Jani Kujansuu, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, jani.kujansuu(at)winnova.fi

www.taitaja2015.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.