Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Joensuun metsäylioppilaiden kansainvälinen toiminta vuonna 2016

tiistaina, 21.03.2017

Joensuun metsäylioppilaat ry on metsätieteen opiskelijoiden ainejärjestö Itä-Suomen yliopistolla.  Kansainväliseen toimintaamme on perinteisesti kuulunut vaihto-opiskelijoiden kanssa yhteistyössä järjestettyjä tapahtumia Joensuun päässä, sekä ekskursioita ulkomaille International Forestry Students Association:in (IFSA) tapahtumiin. Tänä vuonna erityistä oli viikon mittainen vierailu Virolaisten metsätieteilijöiden luokse Tarttoon.

Vierailu Tartossa

Kansainvälisten tapahtumien vuosi käynnistyi helmikuussa vierailulla virolaisten metsätieteilijöiden luokse Tarttoon. Vierailulle lähti 9 opiskelijaa ja matka taittui yliopistolta vuokratulla pakettiautolla sekä autolautalla. Viikon aikana tutustuttiin muiden muassa paikalliseen luontokeskukseen, soidensuojelualueseen, pienhirsimökkitehtaaseen, sahatavaran jatkokäsittelytehtaaseen ja paikalliseen metsänhoitoyhdistykseen. Vuonna 2017 Tarttolaiset metsätieteilijät tulevat vuorostaan Joensuuhun vierailulle.

FSS 2016 Itävalta

Elokuun puolessa välissä poikkeuksellisen moni (3) opiskelija ainejärjestöstämme sai paikan IFSS2016-tapahtumasta, eli IFSA:n kahden viikon mittaisesta kansainvälisestä kokoontumisesta Itävallassa. Viikko sisälsi ekskursioita, työpajoja ja seminaareja liittyen paikalliseen metsätalouteen, sekä juhlavat aloitus- ja lopetusseremoniat. ”Ikimuistoinen, antoisa, opettavainen, avartava, verkostoiva, ainutlaatuinen kokemus ja paljon muuta!” - osallistuja.

Kuhasalon pyöräretki

Jo perinteeksi muodostunut Kansainvälinen Kuhasalon Pyöräretki järjestettiin lokakuun lopulla (27.10.) Joensuun Kuhasalon luontoalueella. Lähdimme iltapäivällä pyöräilemään yliopistolta ja matkan päätteeksi saavuimme luonnonsuojelualueen kodalle. Kodalla luvassa oli yhteistä illanviettoa, tutustumista ja verkostoitumista. Sää oli melko räntäinen ja märkä ja kaikki olivat tyytyväisiä perillä odottavasta suojasta, kuumasta mehusta, makkaroista sekä letuista. Ilta sujui rattoisesti ruokaa valmistellen ja yhdessä jutellen. Illan päätteeksi täytyi haparoida yhdessä tie läpi mustan metsän.

International evening

Marraskuussa (17.11.) opiskelijayhteisömme eri kulttuurien kohtaamiseen keskittyvä International evening kokosi 34 vaihto- ja suomalaista opiskelijaa saunomaan ja maistelemaan eri kulttuurien kulinaarisia antimia. Tapahtuma oli yhteistyössä vaihto-oppilaiden kanssa järjestetty verkostoitumistapahtuma, jossa oli osanottajia esimerkiksi Italiasta, Espanjasta, Ranskasta, Sloveniasta, Kiinasta ja Suomesta. Suomi-pöydässä tarjolla oli muun muassa mämmiä ja karjalanpaistia. Tutustumista oli mahdollista jatkaa myös pian tämän jälkeen (24.11.) yhteisten pikkujoulujen merkeissä. 

Kulunut vuosi tarjosi monipuolisesti mahdollisuuksia kansainvälistyä. Metsämiesten Säätiön rahoitus mahdollisti tapahtumien järjestämisen ja niihin osallistumisen, ja sitä kautta arvokkaita mahdollisuuksia suomalaisten ja vaihto-opiskelijoiden verkostoitumiselle sekä Joensuun metsätieteiden opiskelijoiden kansainvälisen yhteishengen kehittämiselle!

Lisätietoja:

Opiskelija Maiju Tanskanen kaiju.panskanen(at)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.