Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Metsä- ja uittoperinnettä tuleville sukupolville

sunnuntaina, 07.02.2016

Tukkilaistaitoja esiteltiin ja koulutettiin kansainvälisillä 4h päivillä Lieksassa Ruunaalla. Paikalla kävi noin 1200 nuorta Suomesta ja useasta eri maasta. Lajeihin kuuluivat perinteiset tukkilaistaidot kuten sestominen ja rullaus. Useampi nuori uskaltautui myös kokeilemaan taitojaan tukkilaisten opastuksella.

Tukkilaistaitoja koulutettiin erillisillä tukkilaisleirikouluilla Ruunaalla. Leirikouluja järjestettiin kolme ja osallistujien ikähaitari näissä oli 12 – 30 vuoteen. Leirillä opetettiin perinteisiä metsätyö- ja uittoaitoja. Leirin lopussa näytettiin myös koskenlaskua tukilla.

Lisätietoja:

Erätarkastaja Jaakko Saaristo, jaakko.saaristo(at)metsa.fi

www.pielisentukkilaiset.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.