Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Metsähyvinvoinnin ajankohtaistapahtuman sisältö katsottavissa verkossa

perjantaina, 27.02.2015

Ihminen ja osaaminen on elinvoimaisen metsätalouden menestymisen kivijalka. Motivoituneet ihmiset luovat koko alan tulevaisuuden. Sen varmistaminen, että muutoksen keskellä alan uudistumiskyvyn edellytys, motivoitunut ihminen, voi hyvin, jaksaa ja osaa kehityksen vaatimalla tavalla on Metsähyvinvointi-ohjelman ydintavoite.

18.11.2014 Metsähyvinvoinnin hankkeisiin osallistuneet ja muut kiinnostuneet kokoontuivat vaikuttamaan teemalla ” Ihmiset ja osaaminen – menestymisen kivijalka”. Tilaisuudessa julkistettiin uudistettu metsahyvinvointi.fi verkkosivusto. Tilaisuus myös taltioitiin ja sen puheenvuorot ovat katsottavissa sivustolla: metsahyvinvointi.fi

”Osaamme enemmän kuin uskoimmekaan” väittää toimitusjohtaja Heikki Pajuoja, Metsätehosta. Puunkorjuun teknologia on uudistunut noin 30 vuoden välein. Olemme nyt keskellä yhtä suurta siirtymävaihetta. Tarvitsemme taas kerran uutta osaamista. Nyt keskiöön nousee ihminen: verkostojen johtaminen, inhimilliset voimavarat ja
luovuus.

”Biotalous tehdään yhteistyöllä. Yhteistyön luomisessa on oltava uskallus mennä ulos sekä metsäalalta, että Suomesta. Biotalouden tuotannon kasvattamisen avulla on mahdollisuus luoda jopa 100 000 uutta työpaikkaa 2025 mennessä.” Strateginen johtaja Sixten Sunabacka, Työ- ja elinkeinoministeriö

Motivaatio ja tunteet liittyvät yhteen. Tunteet ovat osa toimintaamme ohjaavaa kokonaisuutta, jota voimme säädellä. Näitä tekijöitä tunnistamalla ja niihin vaikuttamalla saamme aikaan huomattavasti parempia tuloksia. Saamme energiaa tuloksen tekoon. Tiimipäällikkö Mikael Sallinen, Työterveyslaitos

UPM Silvestan toimitusjohtaja Jukka Koivumäki toteaa Talouselämässä, että kaksi vuotta sitten aloitetut työturvallisuus- ja –hyvinvointihankkeemme ovat olleet menestyksiä. Otsikoimme esityksen ”viisi vuotta nuortuneita työntekijöitä”. Katso OP Pohjolan ratkaisupäällikön Tomi Hussin esitys Metsähyvinvoinnin ajankohtaistapahtumasta niin tiedät miksi.

Suomen metsäkeskuksessa lähdettiin aktiivisesti kehittämään keinoja työn sujuvuuteen, sillä työhyvinvointi syntyy työssä ja työtä tehden. HR-tiimin esimies Tuula Jusko, Suomen metsäkeskuksesta kertoo millaisia ratkaisuja arkeen löydettiin.

Puunhankinnan palveluketju on kokonaisuus, jossa toiminnan on oltava sujuvaa yli yritysrajojen. Johtaja HR Maikki Kropsu kuvaa Metsä Groupin hankkeen tuloksia. Hankkeessa haettiin toimintatapoja ennakoivaan työhyvinvoinnin ja yrityksen suorituskyvyn systemaattiseen edistämiseen ja työterveyshuollon kanssa tehtävän yhteistyön hyödyntämiseen koko palveluketjussa.

Lisätietoja:

Yritysvalmentaja Tuija Tähtinen, Metsähyvivnointi tiimi, tuija.tahtinen(at)metsahyvinvointi.fi,
puh. 040 523 3223

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.