Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Talviaisjoen Salpion metsäkämpän katto on kunnostettu

perjantaina, 12.08.2016

Pielisen museon Talviaisjoen Salpion metsäkämpän katto kunnostettiin kesä-heinäkuun vaihteessa. Osin jo vuotamaan päässeen kolmiorimahuopakaton huovat uusittiin, lisättiin ohuemmasta huovasta aluskate, uusittiin rimat ja osa aluslaudoista. Lisäksi kunnostettiin savupiipun juuripelti.

Pielisen museon, Suomen toiseksi suurimman ulkomuseon, metsätyöosasto "Savotaranta" on valtakunnallisesti merkittävä metsätyöperinteen tallentamiskohde. Savotarannan avajaiset olivat 16.8.1970.

Savotarannassa on esillä muun muassa metsätyöhön liittyviä vanhoja esineitä ja rakennuksia mukaan lukien neljä erilaista metsäkämppää. Hyvin säilyneessä Talviaisjoen metsäkämpässä on nähtävissä kämppien kehitys 1930-luvulta 1940-luvulle.

Talviaisjoen Salpion metsäkämpän katto kunnostettiin Metsämiesten Säätiön tuella.

Lisätietoja:

Museoamanuenssi Katri Tolonen, Lieksan kaupunki, katri.tolonen(at)lieksa.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.