Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Tuloksekas metsäurheiluvuosi 2016

maanantaina, 09.01.2017

Vuoden 2016 aikana järjestettiin kahdet metsäopetuksen ja kahdet metsäammattilaisten SM-metsätaitokisat. Sekä talvella että kesällä Suomelta osallistui joukkue Metsäväen EM-kisoihin. Tukkilaisten SM-kisat pidettiin kaikkien lajien osalta Laukaassa.

Metsäammattilaisten SM-kisat järjesti talvella Kymen Lenkki ja kesällä Pirkanmaan metsäurheilu ry. Perjantaina kisoissa käytiin pikakisa, joka korvaa aikaisemmin perjantaina käydyn piirien välisen metsätaitoviestin. Perjantain pikakisa keräsi talvella 129 ja kesällä 161 osallistujaa. Vaikka pikakisa keräävät hyvin osallistujia, niin sillä ei ole onnisuttu merkittävästi lisäämään nuorten kiinnostusta lajia kohtaan. Kansallisia talvikisoja järjestettiin 20 kpl ja kesäkisoja puolestaan 14 kpl. Kisat ovat oiva paikka eri organisaatioiden metsätoimihenkilöiden väliselle vuorovaikutukselle

Metsäopiskelijoiden SM-talvikisat pidettiin Rovaniemellä helmikuussa ja SM-kesäkisat Evolla syyskuussa. Talvikisoihin osallistui 12 opiskelijaa ja kesäkisoihin 27. Myös molempiin metsäammattilaisten SM-kisoihin osallistui opiskelijoita. Suomen Metsäurheiluliiton sääntöjen mukaisin opiskelijastipendein opiskelijoita kannustetaan osallistumaan metsätaitokisoihin ja kehittämään arviointi- ja vuorovaikutustaitojaan. Jos nuorten kiinnostusta arviointitaitojen kehittämistä kohtaan ei saada herätettyä, uhkaavat kisat ukkoutua ja uhkana on niiden loppuminen jo lähitulevaisuudessa. Toivotaan, että opiskelijoiden kesäkisojen hyvä osallistujamäärä on merkki opiskelijoiden lajia kohtaan osoittaman kiinnostuksen lisääntymisestä.

Suomalaisista metsänomistajista ja metsäammattilaisista koostunut 40 hengen joukkue osallistui tammikuussa Norjassa pidettyihin Metsäväen 48. EM-hiihtoihin. Metsäväen 23. EM-suunnistuksissa, jotka pidettiin elokuussa Ruotsissa, oli suomalaisilla 23 hengen joukkue. Suomalaiset menestyivät molemmissa EM-kisoissa hyvin ja kisamatkat olivat muutenkin onnistuneita. Suomen Metsäurheiluliitto organisoi kansainvälisten kisamatkojen järjestämisen ja turvaa siten kansainvälisen vuorovaikutuksen jatkumisen.

Elokuussa käytiin kaikkien tukkilaislajien SM-kisat Laukaassa Tupaswillassa. Tukkilaistaidot ovat metsäperinnettä parhaimmillaan ja niiden jatkumisen turvaaminen erittäin tärkeää.

Suomen Metsäurheiluliitto ry. käyttää Metsämiesten Säätiöltä saamansa apurahan kansainvälisten kisamatkojen ja tukkilaiskisojen organisointiin ja metsäalan opiskelijoiden arviointitaitojen kehittämiseen. Apurahalla pyritään turvamaan kisaperinteiden jatkumista myös tulevaisuudessa ja pyritään saamaan nuoria toimintaan mukaan.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Eklund Mikael, Suomen Metsäurheiluliitto ry., dahlhempark(at)hotmail.com

Sihteeri-rahastonhoitaja Johanna Perkkalainen, Suomen Metsäurheiluliitto ry.,
johanna.perkkalainen(at)mhy.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.