Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

MEOL - Metsäalan Opiskelijat ry:n toiminta vuonna 2016

maanantaina, 09.01.2017

Vuonna 2016 MEOL lisäsi näkyvyyttä ja vaikuttavuutta jäsenistössä ja jäsenistön ulkopuolella. Sosiaalisen median kanavista otettiin käyttöön Twitter ja Instagram. 

MEOL toteutti Vuoden Metsäopettaja –kyselyn ja palkitsi ansioituneimman opettajan Metsäpäivillä Metsäkoulutus ry:n sidosryhmätilaisuudessa 10.11.2016. MEOLin myöntämän Vuoden Metsäopettaja -palkinnon julkaiseminen oli näkyvin keskustelunavaus koulutuksen saralla. Vuoden Metsäopettajasta tehtiin lehtijuttuja metsäalalle tärkeissä medioissa, kuten Metsälehti ja Maaseudun Tulevaisuus, sekä paikallislehdissä ja -radioissa.

MEOL-infot on pidetty viidessä koulussa. MEOL on liittynyt perustetun Metsäkoulutus ry:n jäseneksi ja MEOLin puheenjohtaja Arttu Huhtanen on toiminut myös Metsäkoulutus ry:n hallituksen jäsenenä.

MEOLin jäseniä työskenteli Metsähallituksen ja yhteistyökumppaneiden Biotalous -ständillä Metsämessuilla 11.-13.11.2016. MEOL edusti omalla ständillään Metsämessuilla Luvan messuosastolla. MEOL on kehittänyt yhteistyötä ammatillisen koulutuksen opiskelijajärjestöjen sekä metsäalan yliopisto-opiskelijoiden ja opiskelijajärjestöjen kanssa.

Kansainvälistä näkyvyyttä MEOL on lisännyt IFSA:ssa (International Forestry Students' Association) osallistumalla sen toimintaan ja toimimalla Pohjois-Euroopan aluevastaavana. Tämä vastaava toimii suoraan hallituksen alaisuudessa ja tiedottaa kaikkia Pohjois-Euroopan jäsenmaita ajankohtaisista metsäasioista sekä tuo kansainvälistymisen mahdollisuuksia ja tietoa kaikilla koulutusasteilla metsäalaa opiskeleville.

Yhteisöllisyyden lisäämiseksi MEOL on järjestänyt Kesä- ja Talvikisat sekä Käpyristeilyn. Nämä tapahtumat ovat olleet jäsenille sekä myös metsäalan toimijoille.

MEOL jatkaa toimintaansa ottamalla koulutukseen kantaa sekä parantamalla jäsentensä opiskelu- ja työskentelyolosuhteita. MEOL ottaa jatkossakin kantaa laadukkaan koulutuksen puolesta metsäalan foorumeissa sekä vaikuttamalla järjestöissä, kuten Metsäkoulutus ry, ja IFSA.

Lisätietoja:

Iida Kauhanen, pj(at)meol-ry.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.