Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Metsäkonealan työntekijöiden kesäpäivät 15.7.2017

tiistaina, 29.08.2017

Metsäkonealan kuljettajien kesäpäivät sujuivat hyvin ja ilmakin oli aurinkoinen. Tässä kokouksessa otettiin kannanotto, joka löytyy liitteestä ja se on julkaistu 17.7. muutamissa valtakunnan lehdissä, ja puuliiton jäsenlehdessä SÄRMÄ. Puuliiton puheenjohtaja Jari Nilosaari esitteli uutta Teollisuusliittoa 2018, jossa yhdistyvät Puuliitto, Metalliliitto sekä TEAM. Lisäksi Juha Meriläinen esitteli tes-tavoitteita.

Kokouksen tukijat pitivät omien yritystensä esittelyn ja kertoivat kannattavuus lukuja. Ensimmäinen Oli Mantsinen group Mikko Mantsinen, jolla on toimitilat Joensuun Ylämyllyllä ja rakentaa materiaalien käsittelykoneita ja toimii satamissa ja Uimaharjun ja Äänekosken sellutehtaiden puunsyötössä ja käsittelyssä.

UPM-metsän aluejohtaja Esa Korhonen kertoi UPM Lappeenrannan biodieselistä ja sellun hyvistä markkinanäkymistä tällähetkellä. T-Turvan vakuutus Arto Vento kertoi tämänhetken kuulumisia vakuutusrintamalta, johon on tullut muutoksia esim. Boonus % .

Koneyrittäjienliiton Toimitusjohtaja Matti Peltola toi puheessaan yrittäjien kannattavuus huolen ja kovan kilpailun tuomat haasteet, ja korosti ammattitaitoisen koneenkuljettajan olevan yrittäjän tärkein voimavara. Kuljettajien oman kunnon katsottiin olevan tärkeässä roolissa, jotta pysyy pitkän työpäivän virkeänä ja kalliitten koneiden hallinta ja puun laadut pysyvät kohdallaan.

MetsäGroup puheenvuoron piti aluejohtaja Kimmo Neuvonen. Hän kertoi Äänekosken ja Joutsenon sellutehtaiden käyntiasteista ja kuitupuun käytön määrästä sekä sellun hyvistä tulevaisuuden näkymistä. Sakari Lepola, Puuliiton entinen puheenjohtaja, esitti näkymiä eläkeläisen näkökulmasta.

Kesäpäivillä pidettiin myös "poikapokaali" kiertopalkinto-kisa kylpylän pihalla. Ohjaaja Sari Särkkä oli tehnyt kilpailutehtävät. Pokaalin voittivat Keski-Suomen metsäkonealan työntekijät ao. 143.

Metsämiesten Säätiö tuki tätä virkistävää kesäpäivää., johon osallistui yli 100 henkilöä ympäri Suomen.

Lisätietoja:

Koneenkuljettaja Taisto Pellinen, Lappeenrannan puualan ao. 36., taisto.pellinen(at)kolumbus.fi,
puh. 050 590 3671

Imatra kylpylä 15.7

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.