Metsäala viestii ja näkyy

Metsä tutuksi lapsille ja nuorille

Osaavat tekijät metsässä

Hyvinvoivat tekijät metsässä

Metsähistorian tallennus ja esilletuonti

Ennakoivalla tutkimuksella kansainvälisessä kärjessä

Metsätestamentti

Metsä jää jälkeesi.

Mikäli sinulla ei ole työllesi jatkajaa, metsänhoidosta motivoitunutta jälkipolvea tai perillisiä, on mahdollista lahjoittaa metsäomaisuutesi tai osa siitä metsäalan hyväksi. Lahjoitus voi tapahtua jo elinaikana tai sen jälkeen testamenttina.

Elinaikainen lahjoitus on vaivattomin tapa, kuulemme toiveesi metsiesi hoidosta ja jatkamme niiden pohjalta metsänhoitoa tutun kumppanisi kanssa. 

Metsä on edelleen Suomelle tärkeä 

Metsäsektori tuottaa työtä ja hyvinvointia kautta Suomen. Metsä on Suomen uusiutuva luonnonvara ja talouden sekä sivistyksemme perusta. Säätiön tavoitteena on hoitaa metsäomaisuutta niin, että se tuottaa pitkäjänteisesti ja kustannustehokkaasti jaettavaa metsäalan ja alalla toimivien ihmisten hyväksi (video).

Päätä, mihin metsäsi tuotto käytetään

Voit lahjoittajana linjata, mihin kohteeseen metsäsi vuotuinen tuotto metsäalalla käytetään. Se voi olla vaikkapa nuorten metsäosaaminen, metsäalan ja sen merkityksen tunnettuuden lisääminen tai muu metsäalan asia, joka on sydäntäsi lähellä (video). Lahjoituksesi käytetään 100 %:sti haluamaasi kohteeseen. Tutustu lahjoittajalupaukseemme ja lahjoittajan näkyvyyteen Lahjoittajagalleriassamme. Voit lahjoittaa halutessasi myös tuntemattomana. 

Keskustele ennen päätöksentekoa

Metsätestamentista – elinaikana tehtävästä lahjoituksesta tai testamentista – kannattaa keskustella ennen päätöksen tekoa meidän tai luottometsäammattilaisesi kanssa. Keskustelun voit aloittaa kanssamme puhelimessa, metsässä, kotonasi tai Säätiön toimistolla. Säätiön toimihenkilöt ovat kaikki koulutukseltaan metsäammattilaisia. 

Metsätestamentin asiakirjoja

Ohessa ovat esimerkit testamentista ja kiinteistön lahjakirjasta sekä kuvaus siitä, miten lahjoitusasia etenee. Autamme tekemään tahtosi mukaisen asiakirjan ja halutessasi voit teettää lopullisen muotoilun haluamasi lakiasiantuntijan kanssa. 

Keskustelun avauskannuste

Metsätestamentista ja lahjoitusmahdollisuudesta tiedottaminen aiheuttaa kysymyksiä metsäalalla työskenteleville henkilöille. Toiveena on, että he toimivat sanansaattajina lahjoitusasiassa. Mikäli lahjoitus tai esimerkiksi Metsätestamentti herättää kiinnostusta, sanansaattaja välittää tiedon kiinnostuksesta Säätiöön.

Sanansaattajan keskustelun avaus on Säätiön kannalta tärkeää työtä ja sopimukseen asti johtavasta keskustelusta on mahdollista saada kannuste.

Lisätietoja

Jos kiinnostuit, ota yhteys Aijaan, Ilariin tai Veikkoon tai lähetä meille sähköpostia. Vaihtoehtoisesti voit myös täyttää ja lähettää alla olevan yhteydenottopyynnön niin otamme sinuun yhteyttä.

 

Yhteydenottopyyntö

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.