Aineiston keruumatka Pro gradu tutkielmaan pienviljelijöiden mäntyplantaasien metsänhoidosta Tansanian lounaisosan ylänköalueella

lauantaina, 06.02.2016

Hankkeen kohteena oli pro gradu työn aineiston keruu Tansaniassa. Hanke toteutettiin touko-kesäkuussa 2015. Hanke sisälsi metsäinventaario- ja haastatteluaineiston keruun pienviljelijöiltä, sekä avainhenkilöhaastatteluja puunostajien, ja sahurien paikallis- ja kansallisen tason organisaatioiden kanssa.

Kokonaisuudessaan aineisto kattaa yhteensä 60 pienviljelijän mäntyistustusalan puustotiedot, kyseisten viljelijöiden haastattelut, sekä avainhenkilöhaastattelut. Aineisto on parhaillaan analysoitavana ja tutkielma valmistuu myöhemmin keväällä 2016. Aineiston analyysi keskittyy havainnoimaan tilastollisesti merkittäviä korrelaatiosuhteita puuston laadun (mm. rinnankorkeus lpm ja vuosittainen kasvu) ja selittävien tekijöiden, kuten toteutettujen metsänhoitomenetelmien välillä.

Lisätietoja:

Tohtori Markku Kanninen, Helsingin yliopisto, markku.kanninen(at)helsinki.fi

Juho Penttilä, Helsingin yliopisto, juho.penttila(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.