Ennakoiva työhyvinvoinnin tuki puunkorjuuyritysten menestystekijänä metsätoimialan rakennemuutoksessa

tiistaina, 01.03.2016

Tampereen yliopisto on aloittanut vuoden 2016 alussa kolmivuotisen tutkimuksen, jonka tavoitteena on edistää puunkorjuuyritysten työntekijöiden ja yrittäjien työhyvinvointia.

Tutkimuksessa arvioidaan työhyvinvoinnin edistämiseen ja tukemiseen suunnattujen investointien ja ennakoivien toimien vaikuttavuutta sekä merkitystä yritysten menestystekijänä.

Tänä vuonna tullaan toteuttamaan kyselytutkimus metsäkoneyrittäjille ja -koneenkuljettajille (huhtikuu -16) yritysten henkilöstön työkyvyn ja työhyvinvoinnin kartoittamiseksi ja seuraamiseksi. Lisäksi haastatellaan noin kymmentä puunkorjuuyrittäjää. Tällä tavalla selvitetään yritysten käytössä olevia työkykyä ja työhyvinvointia edistäviä menetelmiä ja malleja sekä niiden merkitystä ja vaikutusta yrityksen toimintaan rakennemuutoksen aikana.

Vuoden 2016 aikana tullaan keräämään taloudellista arviointia varten erikokoisilta yrityksiltä (yhteensä noin 15 -30 yritykseltä) tunnuslukuja ja dokumentteja yrityksen taloudesta sekä panostuksesta työhyvinvointiin ja työterveyteen.

Tutkimusta rahoittavat Työsuojelurahasto ja Metsämiesten Säätiö. Koneyrittäjien liitto ja Puuliitto ovat hankkeessa mukana yhteistyökumppaneina.

Lisätietoja:

Professori Clas-Håkan Nygård, Tampereen yliopisto, terveystieteiden yksikkö, clas-hakan.nygard(at)uta.fi

Tutkijatohtori Anna Siukola, Tampereen yliopisto, terveystieteiden yksikkö, anna.siukola(at)uta.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.