Harjoittelu Kiinassa

maanantai, 04.07.2016

Tein kahdeksan viikon korkeakouluharjoittelun Kiinassa, Lin'anin kaupungissa. Suoritin harjoittelun Zhejiangin provinssissa huhti-kesäkuussa 2016.

Tavoitteena oli tutkia BVOC-päästöjä 50 trooppisesta puutarhakasvista. Kasvit kasvoivat koulun, Zhejiang Agriculture and Forestry University, kampuksella. Päästöjä ja niiden mahdollisia terveysvaikutuksia oli tarkoitus käyttää kaupungin viheralueiden istutuksia suunniteltaessa. Kyseessä oli paikallisen maisteriopiskelijan projekti jonka pituudeksi arvioitiin yli vuosi.

Alussa tutustuimme lajeihin ja opettelimme tunnistamaan niitä, sitten tunnistimme kasvit ja merkitsimme ne. Varsinaisten listattujen lajien ympärillä kasvavat lajit tunnistettiin ja merkattiin myös. Valitettavasti työssä tarvitun laboratorion remontti viivästyi ja varsinaisia mittauksia ei tästä syystä voitu tehdä.

Mittausten sijaan osallistuin moniin erilaisiin projekteihin toisten opiskelijoiden kanssa. Työskentelin kasvihuoneella mm. Ginkgo biloban ja Morus alba lajikkeiden kanssa. Taimien kanssa tehtiin työtä myös avomaalla.

Kiitos Metsämiesten Säätiölle harjoitteluni tukemisesta Kiinassa!

Lisätietoja:

Opiskelija Elina Hirvonen, Helsingin yliopisto, elina.hirvonen(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.