Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Tulevaisuuden kuuset saatavilla juhlavuodeksi

perjantaina, 23.09.2016

Suomen itsenäisyyden juhlakuusiperinteet jatkuvat, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Itsenäisyyden kuusta (1917) ja Kotikuusia (1967) seuraavat Tulevaisuuden kuuset. Kaikki suomalaiset, Suomessa asuvat, ulkosuomalaiset ja Suomen ystävät kutsutaan mukaan istuttamaan juhlapuu tai metsikkö. Tiedot istutuksista kuvineen tallennetaan mobiilisovelluksella. Keskiössä ovat lapset ja nuoret – siitä kertoo myös tunnus, kättä yhteen lyövät lapset. Tulevaisuuden kuusi on osa virallista Suomen satavuotisjuhlaohjemaa ja sitä koordinoi ENO-verkkokoulun tuki ry.

Tänään käynnistyi Tulevaisuuden kuusi –juhlapakettien ennakkovaraus. Juhlapakettiin kuuluu juhlataimi, kuparilaatta sekä kirja. Pakettia myyvät 4H-yhdistykset, joille metsänhoitoyhdistykset toimittavat juhlataimet Paketin hinta on 100 euroa ja sen myyntituotoilla perustetaan lasten ja nuorten metsä- ja ympäristökasvatusrahasto Suomen kulttuurirahastoon. Lisäksi juhlametsiköitä varten on tarjolla kylttejä sekä rajallinen määrä kunnille ja seurakunnille Itsenäisyyden kuusen siemenistä kasvatettuja taimia.

Juha Ruuska 4H-liitosta kertoo Tulevaisuuden kuusi juhlapakettien myynnin sopivan hyvin 4H-yhdistyksille ja 4H-nuorille. ”Nuoret 4H-yrittäjät saavat tästä projektista hyvän ansaitsemismahdollisuuden. Metsä ja luontotoiminta on olennainen osa 4H:n arkea. Hienoa että saamme olla tässä projektissa mukana.”Suomen 4H-liitto on meille luonteva kumppani”, toteaa Mika Vanhanen ja jatkaa: “Kampanjan tuotto menee tärkeään kasvatustyöhön Suomen kulttuurirahastossa, jota moni suomalainen oli aikoinaan perustamassa, myös oma ukkini.” Marja Kalpion mukaan metsänhoitoyhdistykset istuttavat ja välittävät metsänomistajien istutettavaksi vuosittain lähes 100 miljoonaa puuntainta. ”Olemme ylpeitä, kun saamme osaltamme olla mukana ja tukea Tulevaisuuden kuusi -kampanjaa taimia lahjoittamalla”.

Lisätietoja:

Marja Kalpio, Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MHYP Oy, puh. 040 591 1331

Juha Ruuska, Suomen 4H-liitto, puh. 044 783 0305

Mika Vanhanen, ENO-verkkokoulun tuki ry, puh. 040 507 0725

www.facebook.com/tuku2017

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.