Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Tulevaisuuden kuusi - koko Suomi istuttaa puita

torstaina, 02.06.2016

Suomen satavuotisjuhlaohjelmaan valittu Tulevaisuuden kuusi-kampanja korostaa metsien merkitystä ja yhdessä tekemistä. Kampanja jatkaa Itsenäisyyden kuusen 1917 ja Kotikuusten 1967 perinteitä, mutta suuntaa kestävään kehitykseen, tulevaisuuteen ja sen tekijöihin: lapsiin ja nuoriin. Kampanjan tarkoitus on, että mahdollisimman moni suomalainen, Suomessa asuva, ulkosuomalainen ja Suomen ystävä istuttaisi juhlapuun tai metsikön 2017.

Valtakunnallista avaustapahtumaa viettiin Joensuussa 12.5.2016. Avauksessa kuultiin mm. Sibeliuksen Kuusi sellisti Jussi Makkosen soittamana sekä Tulevaisuuden kuusi – kappaleen kantaesitys. Samalla käynnistyi laaja haastekampanja. Tilaisuus päättyi haastekuusien istuttamiseen. Paikalla oli laaja joukko kampanjan yhteistyökumppaneita ja tukijoita. Julkisuuden henkilöistä paikalle tuli mm. Kaisa Mäkäräinen. Maahanmuuttajiakaan ei unohdettu. Tilaisuus videoitiin ja lähetettiin myös suorana Tulevaisuuden kuusi FB-sivulla.

Tähän mennessä mukaan kampanjaan on ilmoittautunut mm. Suomen eduskunta, useita kaupunkeja ja organisaatioita sekä merkittäviä valtakunnallisia vaikuttajia eri tahoilta. Kampanja lienee kansainvälisin juhlavuoden tapahtuma, sillä sitä juhlistavat Suomen ystävät ENO-verkkokoulussa istuttamalla puita ympäri maailmaa. Suurlähetystöt ja Suomi-koulut ovat myös kiinnostuneita kampanjasta.

12.5 avattiin Tulevaisuuden kuusi -verkkosivut, joilta saa tietoa mm. siitä, miten kampanjaan voi osallistua. Tavoitteena laajan osallistamisen lisäksi on rakentaa yhdessä Tulevaisuuden Suomea. Sitä kuvaa myös kampanjatunnus, jossa lapset ovat vastakkain lyömässä käsiään yhteen ja ylöspäin.

Lisätietoja:

Mika Vanhanen, kampanjapäällikkö ENO-verkkokoulun tuki ry, puh. 0405070725 , mika.vanhanen(a)enoprogramme.org

www.tulevaisuudenkuusi.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.