Vaihto-opiskelu Nipissing Universityssa Kanadassa

perjantai, 03.06.2016

Opiskelen Karelia ammattikorkeakoulussa metsätaloutta. Kevään 2016 opiskelin Kanadassa Nipissing Universityssä vaihto-oppilaana. Vaihdon kesto oli n. 4 kuukautta.

Nipissing University sijaitsee Ontarion osavaltiossa North Bayn kaupungissa. Yliopisto on nimetty läheisen Nipissing järven mukaan. North Bay on kaupunkina suhteellisen pieni mutta kodikas paikka. Ilmasto alueella on samankaltainen kuin Suomessa. Nipissing University tarjoaa kattavasti eri alojen opiskelumahdollisuuksia, joten metsäalan opiskelijana löysin itselle paljon mielenkiintoisia kursseja.

Kurssit pitivät sisällään usein erilaisia maastokäyntejä tai tehdasvierailuja. Opetus luokissa tapahtui n. 20- 30 hengen luokkakoossa, riippuen kurssista. Yhdellä valitsemistani kursseista pidimme paljon esitelmiä ja väittelyitä mielenkiintoisista aiheista. Opetustyyli kannusti opiskelijoita osallistumaan ja esittämään omia mielipiteitä luennoitsijan mielipiteen tueksi tai vastaan. Yliopisto opiskelu oli jokseenkin teoreettisempaa ja se vaati enemmän töitä verrattuna amk opintoihini Suomessa.

Asuin Kanadassa koulun asuntolassa yhdessä 5 kämppikseni kanssa. Asunnot olivat suhteellisen siistejä mutta talvella hieman vetoisia ja kylmiä. Eläminen North Bayssä kävi yllättävän kalliiksi, koska vuokrahinnat olivat melko korkeita. Myös ruuan hinta oli jopa korkeampi kuin Suomessa. Koulu ei myöskään tarjonnut edullista kouluruokaa, muutoin koulun tarjoamat palvelut olivat erinomaisia. Esimerkiksi opintojen ohjaus sekä tuutoritoiminta olivat erinomaisella tasolla. Varsinkin opintojen alussa koulu järjesti meille paljon yhteisiä tapahtumia muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa. Koululla olivat myös erittäin hyvät liikuntapalvelut ja tilat harrastaa erilaisia urheilulajeja iltaisin ja viikonloppuisin.

Vaihto-opiskelun aikana kerkesin vierailla myös mm. Torontossa, Montrealissa ja Ottawassa. Kanadalainen kulttuuri tuntui mielenkiintoiselta sekoitukselta Pohjois-Amerikkalaista ja Eurooppalaista kulttuuria. Kanadassa ihmiset olivat erittäin avuliaita ja varsinkin paikallisten suhtautuminen ulkomaisiin opiskelijoihin oli erittäin ystävällinen ja lämmin. Ennen lähtöä en uskonut kuinka helppoa oli tutustua paikallisiin ihmisiin ja lisäksi he tuntuivat olevan aidosti kiinnostuneita minunkin taustoistani.

Vaihto-opiskelu paransi huomattavasti Englannin kielen- ja ryhmätyötaitojani. Aika Kanadassa rohkaisi kokeilemaan uusia asioita ja myös matkustelemaan jatkossakin. Sain myös paljon uusia ystäviä ja kallisarvoisia kokemuksia Pohjois-Amerikan maaperällä. Metsämiesten Säätiön tuesta oli suuri taloudellinen apu vaihto-opiskeluaikana Kanadassa.

Lisätietoja:

Opiskelija Kari Korhonen, Karelia ammattikorkeakoulu, kari.korhonen(a)edu.karelia.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.