Vaihto-opiskelu Saksassa Freiburgissa

perjantai, 13.05.2016

Olin opiskelijavaihdossa Freiburgissa Baden-Württembergin osavaltiossa Lounais-Saksassa 7.10.2015-12.2.2016. Suoritin Albert-Ludwigs-Universität Freiburgissa suunnitelman mukaisesti maatalous- ja metsätieteiden maisterin tutkintooni hyväksyttäviä paikallisia metsätieteiden laitoksen kursseja, sekä vapaaehtoisen saksan kielen iltakurssin, eli yhteensä 26 opintopistettä. Käymäni metsätieteiden kurssit olivat kansainvälisiä, ja opiskelukieleni kursseilla oli englanti. Opinnoissa ja vapaa-ajalla sain myös hyviä ystäviä ja kontakteja metsäopiskelijoista ympäri maailmaa.

Käytin Metsämiesten Säätiön myöntämän vaihto-opiskeluun tarkoitetun apurahan yliopiston maksuihin, matkustamiseen ja asuntolani vuokraan liittyviin kuluihin. Käytin vaihto-opiskelun aikana omia säästöjäni matkustamiseen, vuokraan ja muihin kuluihin. Näin ollen Metsämiesten Säätiön myöntämä avustus oli tärkeä osa kattamaan vaihto-opiskelun aikana syntyneitä kuluja.

Lisätietoja:

Opiskelija Ella Kaivola, ella.kaivola(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.