Vaihto-opiskelu Skotlannissa

perjantai, 01.08.2014

Hankkeen päätavoite oli suorittaa opiskelija vaihto Skotlannin Invernesissä. Suoritin opiskelut ajalla 3.1-3.4.2014 University of the Highlands and Islands opistossa. Vaihto-opiskeluaikana suoritin 5kpl englanninkielellä opetettavia metsätalouden kursseja. Ammatillisentaidon lisäksi saavutin henkilökohtaisesti paremman englanninkielitason, tutustuin kulttuuriin ja ihmisiin.

Vapaa-ajan käytin kiertelemällä eri kaupungeissa ja tutustuen Skotlantiin. Parhaiten tutustuin kulttuuriin ja ihmisiin metsästys ja kalastus harrastuksien kautta, unohtamatta urheilua. Täys päiväsesti vieraalla kielellä opiskelu ja eläminen oli aluksi raskasta ja väsyttävää, mutta jo kuukauden kuluttua sitä ei enään edes ajatellut puhuvansa vieraalla kielellä.

Suosittelen muitakin avartamaan kielitaitoa ja näkemään maailmaa. Vaihto-opiskelun suoritin erasmus-ohjelman kautta ja Metsämiesten Säätiön rooli tässä hankkeessa oli tärkeä, koska he pystyivät taloudellisesti mahdollistamaan tämän vaihto-opiskelun. Avustukset käytettiin matka- ja asumiskustannuksiin.

Lisätietoja:

Opiskelija Niilo Reili, niilo.reili(At)edu.mamk.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.