Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Vanhat metsäkuvat digiaikaan - portti metsämaailman historiaan

tiistaina, 06.10.2020

Metsät ovat tarjonneet suomalaisille aina elinkeinon, kulttuuria ja henkisiä elämyksiä. Sata vuotta ja vuosikymmeniä sitten elimme kovin toisenlaisessa metsämaailmassa kuin nykyään. Alan voimakas koneellistuminen alkoi 1950- luvulla, jolloin metsä työllisti satoja tuhansia suomalaisia. Metsät ja metsäkoneet ja tekniikka on muuttuneet valtavasti tietotekniikan ja muun laitekehityksen myötä.

Tuomarniemellä on pitkän historiansa ajalta koulun omaa diakuvamateriaalia tuhansia kappaleita ja lisäksi Hannu Kalajan koululle lahjoittamat yli 700 diakuvaa. Metsämiesten säätiön hankerahoituksen ansiosta oli mahdollista digitalisoida yli 7000 diakuvaa ja tehdä siihen liittyvät kuvaus- ja tallennustyöt Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun omana oppilastyönä. Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat osallistuivat projektiin osana työelämässä oppimistaan ja näyttöjä.

Digitalisoitu kuvamateriaali on tallennettu Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun ylläpitämään Microsoft Sharepoint. julkaisualustalle. Järjestelmä on kuntayhtymän tietohallinnon hallinnoima, joten sen ylläpito ja varmistukset ovat hyvin hallinnassa ja jatkuvuus on turvattu.

Julkaisujärjestelmän autentikointi on rakennettu niin että Sedun henkilökunta pääsee kirjautumaan palveluun automaattisesti omilla tunnuksillaan. Sedun ulkopuolelta tulevat käyttäjät saavat palveluun käyttäjätunnuksen ja salasanan, joiden avulla he voivat palveluun kirjautua.

Kaikki hankkeen aikana tuotettu kuvamateriaali on käytettävissä nettiosoitteessa https://sedu.fi/tuomarniemi

Opetusmateriaalin tuottamisen mahdollisti Metsämiesten säätiön rahoittama Vanhat metsäkuvat digiaikaan ja talteen tuleville polville-hanke. Metsäkulttuurin säilyttäminen on kunnianosoitus edellisille sukupolville ja oppimateriaalia tuleville polville.

Hankkeen toteuttaja oli Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu.

Lisätietoja:

metsäalan opettaja, hankeasiantuntija Johanna Salla-Uitto, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu,
johanna.salla-uitto(a)sedu.fi, puh. 040 680 7054

lehtori Ari Autio, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu, ari.autio(a)sedu.fi, puh. 040 830 0453

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.