Vuoden 2017 metsäkoneenkuljettajien MM-kilpailut Ruotsissa

torstaina, 14.09.2017

Metsäkoneenkuljettajien maailmanmestaruuskilpailut käytiin 8.-9.6.2017 Ruotsissa Vaggerydissä pidetyillä Elmia Wood -messuilla. Suomen joukkuetta kisassa edustivat vuoden 2016 FinnMETKO-messuilla Suomen mestaruuden voittanut Teemu Honkalatva ja toiseksi sijoittunut Ville Jalkala. MM-kisojen tulostaso oli korkea. Voitto meni tällä kertaa Saksaan. Suomalaisten tie nousi pystyyn torstain alkukilpailussa. Lopullisiksi sijoituksiksi muodostuivat sijat 11 ja 12. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 20 kuljettajaa kahdestatoista eri maasta.

Maailmanmestaruuskilpailu käytiin kahdessa osassa. Alkukilpailussa torstaina karsittiin perjantain finalistit. Finaalissa kilpailijat kisasivat mies miestä – ja aikaa – vastaan kahdella rinnakkaisella radalla. Kilpailutehtävässä metsätraktorin kuljettajan oli ensin lastattava tukkeja kuormaan. Osa tukeista oli helppoja, osa erilaisten esteiden takana. Mikäli kuljettaja teki virheen, rangaistiin häntä lisätukkien lastauksella. Lastausosion jälkeen radalla oli torinrakennustehtävä. Parista voittajaksi selvisi se, joka ehti tehtävien jälkeen ensimmäisenä poimimaan rikseen merkityn voittotukin.

Kisamatkasta julkaistiin tiedote medialle. Lisäksi matkasta kirjoitettiin lehtijuttu Koneyrittäjä-lehteen (6/2017). Hankerahoilla kustannettiin Suomea edustaneitten kuljettajien kisamatka.

Lisätietoja:

Metsäasiantuntija Lauri Hyytiäinen, Koneyrittäjien liitto, lauri.hyytiainen(at)koneyrittajat.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.