Metsätalousinsinööri-opiskelijan opiskeluvaihto Skotlannissa

perjantai, 03.08.2018

Suoritin metsätalousinsinöörin vapaavalintaisiin opintoihin kuuluvan opiskeluvaihdon Skotlannissa University of the Highlands and Islands nimisessä yliopistossa. Yliopisto sijaitsi Pohjois-Skotlannin historiallisessa Invernesin kaupungissa, Loch Nessiestä virtaavan Nessjoen suulla.

Kokonaisvaltainen oppi ja tieto Skotlannin metsätaloudesta oli opiskeluvaihdon yksi suurimmista anneista. Useiden kurssien ja tehdasvierailuiden kautta minulle muodostui selkeä näkemys, miten metsätalous ja -teollisuus toimivat Skotlannissa.

Uskon, että tulevaisuudessa yhä kansainvälisemmäksi muuttuvassa työelämässä on hyötyä kansainvälisyystaidoista, sekä on tärkeää myös ymmärtää ja tietää, miten metsätalous toimii Suomen ulkopuolella.

Toinen suuri anti opiskeluvaihdosta oli juurikin kansainvälisyystaitojen kehittyminen. Oli myös mielenkiintoista nähdä, millaisia metsänhoidon menetelmiä Skotlannissa käytetään, sekä mitkä ovat Skotlannin metsätalouden haasteet verrattuna Suomen metsätalouteen. Neljä kuukautta kestävän opiskeluvaihdon aikana kerkesin myös saamaan oppia Skotlannin historiasta, kulttuurista ja koulutusjärjestelmästä.

Metsämiesten Säätiön avustuksella pystyin kattamaan asumis- ja matkakuluja, sekä muita maksuja, joita tämänlaisesta opiskeluvaihdosta välttämättä muodostuu. Täten ollen, Metsämiesten Säätiön rooli allekirjoittaneen ulkomaan opintojakson mahdollistajana oli todella suuri.

Suuret kiitokset Metsämiesten Säätiölle!

Lisätietoja:

Opiskelija Jukka Laamanen, jukka.laamanen1(at)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.