Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Perinteitä vaalittiin Luston tapahtumissa

maanantaina, 07.01.2019

Joulukuun 2018 lopussa päättynyt Luston työnäytökset ja tapahtumat -hanke toi käytännönläheisesti esille ihmisen suhdetta metsään ja luontoon. Hankkeen avulla toteutettiin tapahtumakokonaisuus, jolla täydennettiin Luston toimintoja, kehitettiin ja monipuolistettiin Luston palveluita sekä tarjottiin elämyksiä museokävijöille.

Kävijämäärältään suosituimmaksi tapahtumaksi nousi Joulupuun päivä ensimmäisen adventin alla. Joulupuun päivän tarjonnassa oli monenlaista jouluista ja metsähenkistä ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin Metsänpeikon joululahja -esityksestä Museotontun tarinoihin ja askartelupajoista joulutoriin. Uutena ohjelmanumerona pystytettiin Luston aulaan Joulupuu - kuusi vai joku muu -näyttely, jossa kävijät saivat valita mielestään kauneimman joulupuun. Joulupuun päivänä avautui myös näyttely Minä ja mun puu. Joulupuun päivänä kävijöitä oli 1200 henkilöä, jotka palautteen perusteella olivat hyvin tyytyväisiä tapahtuman antiin, erityisesti työpajoihin, ohjelmaan ja joulutoriin.

Sadonkorjuujuhla järjestettiin nyt kolmannen kerran ja sen ideana oli esitellä sadonkorjuutorilla kotimaisia ja aitoja tuotteita lähialueelta, maaseudun osaamista ja puhtaita raaka-aineita. Sadonkorjuujuhla keräsi yli 1000 henkilöä, jotka pääsivät seuraamaan torin antimien lisäksi halonhakkuusta, kehräyksestä, moottorisahaveistosta, ratsastamaan Islanninhevosilla ja ottamaan hevoskärrykyytiä sekä pohtimaan omaa metsäsuhdettaan Siimes-teltassa. Päivän ohjelmassa oli myös seminaari Kotiseutuna Punkaharju.

Kesällä Lustossa pärisivät moottorisahat, perinteisiä vakkoja valmistettiin, taidokkaita tuohitöitä tehtiin ja lastulintuja veistettiin puukolla. Suosituilla Luston Teroituspäivillä kesä- ja elokuussa teroitettiin metsä- ja käsityökaluja. Rannassa oleva kirkkovenetalas sai uuden pärekaton kesän aikana. Halkomotin tekoa esiteltiin työnäytöksenä ja samalla kerrottiin motinteon historiasta ja oikeaoppisesta tekotavasta. 

Vanhat autot pysähtyivät Lustossa pitemmälle tauolle lauantaina 9.6. ja yleisöä oli kertynyt lähes 500 henkilöä ihastelemaan upeita, vanhoja ajoneuvoja Luston ulkoalueelle.

Kiitokset Metsämiesten Säätiön rahoituksesta, joka mahdollisti tapahtumakokonaisuuden järjestämisen Lustossa. Tapahtumien kautta tuotettiin museovieraille positiivinen kokemus elävästä ja vuorovaikutteisesta museosta.

Lisätietoja:

Asiakaspalvelunhoitaja Päivi Ronkanen, Suomen Metsämuseo Lusto, paivi.ronkanen(at)lusto.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.