Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Pokora monitoimikota Juuan kuntaan

maanantaina, 02.11.2015

Meton omistamalle Hirvolajoen metsätilalle Juuan kuntaan, Kajoon kylään rakennettiin kesän 2015 aikana monitoimikota. Tavoitteena oli lisätä tietoutta metsäluonnosta ja rakentaa kota, joka palvelee kaikkia Meton jäseniä perheineen, Meton eri sidosryhmiä ja luontoharrastajia.

Suunnittelu aloitettiin vuonna 2012. Kodan sijainnin valintaan vaikutti kulkuyhteyksien saavutettavuus ja mahdollisuus nauttia retkeilystä puhtaassa ja kauniissa erämaaluonnossa. Uutta metsätieautotieverkostoa rakennettiin 2013, jolloin kulku kodalle otettiin huomioon. Sijainnin tuli tarjota tukikohta, josta on helppo hyödyntää Vaikkojoen vesistön tarjoama mahdollisuudet melontaan ja Hirvolanjoen hyvät kalastusvedet.

Vuonna 2014 tehtiin rakennesuunnittelu, haettiin rakennuslupa, tehtiin pohjatyöt, kaadettiin rakennuspuut tilalta ja haettiin rahoitusta. Vuoden 2015 helmikuussa kilpailutuksen perusteella rakentajaksi valittiin Virranta Oy Siilinjärveltä. Rakentaminen alkoi toukokuussa ja kota valmistui kesäkuussa.

Monitoimikodan avajaiset pidettiin 29.9.2015. Meton Pohjois-Karjalan alueyhdistys toimi kutsujana ja metsämieshengessä pidettyyn avajaistilaisuuteen osallistui yli 50 henkilöä. Monitoimikodan kastaminen, vihkiminen ja käyttöön siunaaminen tapahtui perinteisin Karjalaisin menoin. Seremonian suoritti Nurmeksen ortodoksisen seurakunnan isä Sulo Naakka. Kasteessa kota sai nimen Pokora. Nimi tekee kunniaa niille tuhansille miehille ja naisille, jota tekivät raskasta puutavaran lastaustyötä kyseisellä työvälineellä.

Metsämiesten Säätiön myöntämällä apurahalla saatiin maksettua savunpoisto-huuvan laitekustannuksista puolet.

Kodan rakentamisella on iso merkitys kyseisen erämaa-alueen hyöty- ja virkistyskäytön lisäykselle. Pokora monitoimikota on nyt käyttövalmiina ottamaan kaikki käyttäjänsä kylään!

Lisätietoja:

Neuvottelupäällikkö Markku Varis, Meto, markku.varis(at)meto-ry.fi, puh. 044 761 6446

www.luva.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.