Vaihto-opiskelua Kanadan Thunder Bayssä

torstai, 09.08.2018

Suoritin vaihto-opiskeluni kevätlukukaudella 2018 Kanadassa. Vaihtoyliopistoni oli Lakehead University, joka sijaitsee Kanadan Thunder Bayssä. Lukukausi alkoi 8.1.2018 ja päättyi 24.4.2018. Vaihto-opiskelujeni tärkeimmät tavoitteet olivat kansainvälistyminen, kulttuuriin tutustuminen ja uuden oppiminen.

Lukukauden aikana minulla oli viisi kurssia: Forest Ecology and Silvics, Geography of Canada, Cultural Geography, Climatology ja Outdoor Skills and Theory. Läpäisin kaikki kurssini hyvin arvosanoin ja sain 30 opintopistettä. Kursseillani opin ymmärtämään paremmin ympäristöongelmien ja ilmastonmuutoksen monitieteisiä ratkaisukeinoja. Lisäksi opin valtavasti Kanadan historiasta ja alkuperäiskansojen kulttuurista, mistä en etukäteen tiennyt paljoa. Huomasin suomalaisen ja kanadalaisen metsänhoidon ja metsien eroja.

Suomessa panostetaan metsien hoitamiseen koko kiertoajan aikana ja Kanadassa usein annetaan metsien kasvaa ilman toimenpiteitä ja mennään vain suorittamaan päätehakkuita. Suomen pinta-alan pienuus pakottaa suomalaiset panostamaan metsänhoitoon ja metsien kuntoon aivan eri tavalla kuin Kanadassa, joka on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio.

Vaihtoni aikana tutustuin ihmisiin ympäri maailmaa ja sain tietää heidän kulttuureistaan ja opiskelualoistaan. Pystyin kertomaan omasta opiskelustani Helsingin yliopistossa ja Suomesta yleisesti. Saksalainen taloustieteitä opiskeleva kämppäkaverini jopa innostui ottamaan vaihdon aikana yhden metsä- ja luonnonvaraekonomian kurssin, kun kerroin metsäekonomian opiskelusta omassa tiedekunnassani. Kanadassa arvostukseni suomalaista koulutussysteemiä kohtaan kasvoi paljon ja huomasin, kuinka monipuolinen ja tasokas koulutus meillä Suomessa on.

Kielitaidon parantaminen onnistui myös vaihdossa hyvin. Sain akateemista sanavarastoani kartutettua ja parannettua valtavasti myös akateemista kirjoittamista englanniksi. Saksan ja ranskan kielen taitojanikin pääsin harjoittamaan jonkin verran.

Metsämiesten Säätiötä haluaisin kiittää rahoituksesta, joka mahdollisti vaihto-opiskelujeni onnistumisen näin hyvin. Apurahan käytin lentoihin Helsingistä Thunder Bayhin ja takaisin.

Lisätietoja:

Metsäylioppilas Elli-Noora Kamppuri, Helsingin yliopisto, elli-noora.kamppuri(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.