METO Lappi ry:n opintomatka Liettuaan

torstaina, 03.10.2019

Meto Lappi ry Järjesti 22.-26.8.2019 jäsenilleen opintomatkan Liettuaan. Osallistujamäärä oli 23.

Saavuimme Vilnaan torstai-iltana 22.8. Perjantaina vierailimme useammassa metsäaiheisessa kohteessa. Ensimmäiseksi vierailimme Liettuan metsä- ja ympäristöministeriössä, jossa saimme kuulla mielenkiintoisen esityksen Liettuan metsävaroista, metsätaloudesta sekä metsäpolitiikasta. Seuraavaksi tutustuimme Panevezyksen taimitarhaan, jossa saimme tutustua liettualaiseen taimituontantoon. Taimitarhalla opimme Liettuassa käytettävistä suurista istutustiheyksistä ja mielenkiintosita oli myös, että he käyttivät paljon avojuuritaimia istutuksissaan. Kolmantena etappina oli Pasiliain visenttitarha, jossa kertaalleen Liettuasta hävinneitä visenttejä kasvatettiin ja sopeutettiin palaamaan luontoon. Lopuksi kävimme vielä tutustumassa taimikoihin ja niiden suojaamiseen eläintuhoilta.

Kolmantena päivänä vierailimme Trakaissa ja tutustuimme kaupungisa sijaitsevaan komeaan linnaan sekä sen historiaan. Viimeisenä päivänä tutustuimme Vilnaan kävellen oppaamme johdolla.

Matkan aikana saimme tietää paljon Liettuan metsätaloudesta sekä taimituotannosta. Opimme, että Liettuan metsätalous ja taimituontanto ovat kehitymässä kovaa vauhtia ja heidän metsävaransa ovat kasvussa. Lisäksi opimme kuinka jo kertaalleen hävinneitä lajeja on mahdollista aktiivisella työllä palauttaa takaisin alkuperäisille asuinalueilleen.

Meto Lappi ry:llä on tavoitteena järjestää jäsenilleen opintomatkoja joka toinen vuosi. Meto Lappi ry pyrkii maksamaan matkakustannuksista merkittävän osan, jotta kustannukset eivät olisi esteenä matkalle lähtemiseen. Tämän vuoksi on hyvin tärkeää, että Metsämiesten Säätiö on voinut tukea matkaamme, mikä on osaltaan mahdollistanut opintomatkan toteutumisen.

Meto Lappi ry kiittää Metsämiesten Säätiötä antamastaan tuesta opintomatkan onnistumiseksi.

Lisätietoja:

Matkanjohtaja Jussi Olli, Meto Lappi ry, jussi.olli(at)mhy.fi,

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.