Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Suositun Suomi on metsäläinen -sarjan pohjalta kansainvälinen versio

maanantaina, 02.11.2020

Uudet Forest Republic of Finland -videot pohjautuvat  suosittuun ja palkittuun  YLE:n TV1:llä esitettyyn Suomi on metsäläinen -televisiosarjaan.  Videoissa kuvataan suomalaisten ainutlaatuista metsäsuhdetta sekä metsien merkitystä Suomelle ja suomalaisille. Videoita on mahdollista hyödyntää muun muassa metsäyritysten viestinnässä. 

Kahdeksanosainen Suomi on metsäläinen -sarja keräsi parhaimmillaan noin 600 000 katselijaa.  Nyt tehdyt englanninkieliset Forest Republic of Finland -jaksot ovat itsenäisiä ohjelmia, joiden pituudet ovat 26 ja kahdeksan minuuttia. Sarjan mahdollistivat rahoituksellaan Metsämiesten Säätiö ja Suomen Metsäsäätiö.

“Forest republic of Finland -videot kertovat metsien monipuolisesta merkityksestä Suomelle ja suomalaisten hyvinvoinnille sekä kuvaavat suomalaisten ainutlaatuista metsäsuhdetta. Videoilla tuodaan kansainväliselle yleisölle kattavasti suomalaisen metsäelinkeinon merkitys esille”, sanoo toimitusjohtaja Erno Järvinen Suomen Metsäsäätiöstä.

“Suomi on Euroopan metsäisin ja myös metsäläisin maa. Näytetään mitä olemme ja ollaan oikeasti ylpeitä siitä”, sanoo toimitusjohtaja Ilari Pirttilä Metsämiesten Säätiöstä.

Jaksot pohjautuvat Suomi on metsäläinen -sarjaan, mutta jaksoja varten on kuvattu myös uutta materiaalia. Suomenkielisen sarjan tapaan jaksot on käsikirjoittanut Marjo Vilkko ja juontanut Juhani Seppänen. Metsäasiantuntijana on toiminut Tapio-konserniin kuuluvan Metsälehden toimittaja Mikko Häyrynen. Sarjan tuotti TV1:lle Intervisio Oy.

”Kansainvälisten jaksojen suunnittelussa jouduin miettimään, että miten saada yhteys samalla kertaa mitä moninaisimpiin kohderyhmiin. Päädyin siihen, että rehellisyys puhukoon, metsäsuhteemme on tätä ja tämän haluan maastani ensiksi kertoa”, sanoo Mikko Häyrynen.

Englanninkieliset jaksot ovat vapaasti ladattavissa ja katsottavissa ulkoministeriön Finland Toolbox -palvelussa. Ulkoministeriön palvelu on jakelualusta, jonka aineistoa muun muassa Suomen suurlähetystöt pääasiallisesti käyttävät maakuvaviestinnässään. Jaksot löytyvät myös Tapion Youtube-kanavalta, ja ovat vapaasti muun muassa metsäalan yritysten hyödynnettävissä.

Alkuperäinen Suomi on metsäläinen -sarja sai loistavan vastaanoton ja palkittiin vuoden 2019 lopussa Suomen Metsäyhdistyksen ansioplaketilla.

Videot on katsottavissa Metsämiesten Säätiön YouTube -kanavalla
Videot voi ladata ulkoministeriön Finland Toolbox -palvelusta

Lisätietoja:
Antti Seppänen, toimitusjohtaja, Intervisio Oy,  puh. 040 5150190, antti.seppanen(at)intervisio.fi
Mikko Häyrynen, kehittämispäällikkö, toimittaja, Tapio,  p. 0400 973 457, mikko.hayrynen(at)metsalehti.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.