Työtä ja toimintaa metsässä -hankkeessa tuotteistetaan 4H:n metsätoimintoja

maanantai, 7.01.2019

Työtä ja toimintaa metsässä -hankkeessa kehitetään ja tuotteistetaan Suomen 4H-liiton metsätoimintoja. Vuonna 2018 hankkeen painopisteinä olivat 4H-Metsätyömalli, Metsissä Mahdollisuus -aineistojen ja Metsäteemakerho -aineistojen uudistaminen sekä kansainvälisen metsäpedagogiikkaan liittyvän yhteistyön jatkaminen. 

Metsätyön pilotoinneissa kerättiin kokemuksia metsäalan toimijoiden yhteistyöstä koulutusten järjestämisessä, erilaisista koulutettavista kohderyhmistä sekä nuorten ryhmässä työskentelemisestä. Työtä ja toimintaa metsässä -hanke on innoittanut muitakin nuorten metsätyön kehittämiseen liittyviä hankkeita (Digimetsä-hanke Itä-Suomessa ja Taimikon varhaishoito -hanke Pohjois-Pohjanmaalla). Työtä ja toimintaa metsässä -hanke mahdollistaa metsätyökäytäntöjen levittämisen kaikkien 4H-yhdistyksien käyttöön. 

Vuonna 2018 aloitettiin Metsäteemakerho -aineistojen uudistaminen. 4H-yhdistysten käyttöön suunniteltiin uudenlainen Metsäsalapoliisit kerhotuote. Ensimmäisenä tuotettiin Metsäsalapoliisit metsän tutkijoina -kerho. Siinä lapset tutustuvat kymmenen kerhokerran aikana metsään ja tekevät tehtäviä/havainnointeja puihin, maaperään, kasveihin ja eläimiin liittyen.

Suomen 4H-liiton metsäryhmä osallistui Pudasjärvellä järjestetyn European Forest Pedagogics -konferenssin valmisteluihin ja toteutukseen. Metsäryhmä järjesti konferenssissa työpajoja, joissa esiteltiin 4H-järjestön metsäisiä toimintoja (mm. 4H:n metsätyö ja Metsäsalapoliisit -kerho)

Hankkeelle haetaan jatkoa Metsämiesten Säätiöltä vuodelle 2019.

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Juha Ruuska, Suomen 4H-liitto ry, juha.ruuska(at)4h.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.