Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Metsät Kuntoon-päivä 8.5.2015 Suomussalmella

keskiviikkona, 20.05.2015

Tapahtumallamme oli kolme tärkeää tavoitetta. Ensimmäinen tavoite oli metsänomistajien aktivoiminen, jotta alallamme riittää töitä tulevaisuudessakin eivätkä hienot metsät jää hoitamatta. Toinen tavoitteemme oli metsäalan esittely kaikelle kansalle ja erityisesti koululaisille, jotka varmasti miettivät että olisiko metsäalalla heille tulevaisuuden ammatti. Viimeisenä, muttei vähäisempänä halusimme tuoda piristysruiskeen alueemme metsäalan toimijoihin ja luoda yhdessä tekemisen henkeä, joka varmasti vie koko toimialaa eteenpäin.

Onnistuimme tässä hyvin, sillä kiinnostuneita oli liikkeellä paljon ja koululaisiakin saimme lähialueilta liikkeelle noin 200 oppilasta. Tapahtuman ilmapiiri oli positiivinen ja yhteishenki on ollut tapahtumaan osallistuneilla toimijoilla vahva koko suunnittelu prosessin ajan. Tapahtuma tehtiin yhdessä ja kaikki saivat varmasti sopivan piristysruiskeen omaan toimintaansa. Metsänhoito ja sen historia kiinnosti ihmisiä valtavasti ja olemme varmoja että tämä tulee myös näkymään konkreettisina tuloksina. Koululaiset olivat myös hyvin innokkaita jakiinnostuneita. Uskomme että tästä joukosta löytyy tulevaisuudessa useita metsäkoneenkuljettajia, metsureita ja metsätalousinsinööriä.

Tapahtumamme pääpaikkana toimi Suomussalmen tori, jossa esillä oli suurin osa mukana olleista toimijoista. Torille järjestettiin metsänhoidon kierros uudistamisesta uudistamiseen, jossa yleisö pääsi tutustumaan eri metsänhoidon vaiheisiin ja toimijoihin. Samalla järjestettiin kilpailu, johon jokainen pystyi osallistumaan vastaamalla kojuilla esitettyihin kysymyksiin. Vastaajien kesken järjestettiin arvonta, jossa pääpalkintona oli moottorisaha. Torilla päästiin seuraamaan myös halonteko näytöksiä, koneita, autoja, puhujia, työhevosta ja esiintyjiä. Jokainen yleisöstä sai myös mahdollisuuden kokeilla hakkuukone- ja puuauto simulaattoreita.

Tapahtuman toisena osana järjestettiin hakkuunäytös, jossa olivat mukana Ponsse, Komatsu ja ProfiPro. Hakkuunäytökseen järjestettiin ilmainen linja-autokuljetus noin 20 minuutin välein, joten kaikki saivat mahdollisuuden käydä tutustumassa nykypäivän metsänhoitotyöhön käytännössä. Hakkuunäytöspaikalla oli myös mahdollisuus ostaa kahvia ja munkkia Rajasotilaskotisisarilta. Hakkuunäytös tarjosi paljon nähtävää ja erityisen innostuneita suurista koneista olivat nuoret pojat.

Tapahtuman kulujen pääpaino syntyi markkinoinnista, vakuutuksista, ensiavusta, luvista ja
hakkuunäytöskuljetuksista. Tapahtumamme budjetti oli hyvin tiukka ja emme varmasti olisi pystyneet toteuttamaan sitä nykyisessä mittakaavassa ilman Metsämiesten Säätiön avustusta. Suurimman hyödyn avustus toi tapahtuman markkinointiin, sillä avustuksen ansiosta pystyimme kasvattamaan markkinoinnin budjettia, jolloin pystyimme panostamaan lehti- ja radiomainontaan paljon suuremmassa mittakaavassa. Tämä sai varmasti ne ihmiset liikkeelle, jotka vielä arpoivat tapahtumaan osallistumisen kanssa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Miikka Minkkinen, Sumetku Oy, miikka.minkkinen(at)metsatkuntoon.fi,
puh. 044 974 6339

Hallituksen PJ Teemu Mäkeläinen, Sumetku Oy, teemu.makelainen(at)metsatkuntoon.fi,
puh. 044 974 6349

www.metsatkuntoon.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.