Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Puukaupallisen Kerhon opintomatka Mänttä-Vilppulaan

maanantaina, 06.03.2017

Puukaupallinen kerho järjesti 30 aktiiviselle metsäylioppilaalle mahdollisuuden osallistua kotimaan opintomatkalle Mänttä-Vilppulaan ja Tampereelle. Ekskursion ensimmäisenä päivänä 3. marraskuuta tutustuimme Suomen johtavaan sahateknologiaan Metsä Fibren Vilppulan sahalla, joka on yksi maailman kehittyneimmistä sahoista. Sahateknologia, sen merkittävyys ja tulevaisuuden työtehtävät sahateollisuuden parissa herättivät opiskelijoiden kiinnostuksen sahateollisuutta kohtaan.

Iltapäivällä tutustuimme kulttuurisesti ja historiallisesti merkittäviin Serlachiusmuseoihin. Opastettu kierros klassiseen ja moderniin taiteeseen valaisi opiskelijoille paperiteollisuuden ja taiteen merkitystä Mäntässä. Lisäksi, puuarkkitehtuurin taidonnäyte Gösta museo on yksi merkittävistä puurakennuksista Suomessa. Se sulautuu ympäristöönsä ainutlaatuisella tavalla ja rakennuksessa käytetty monipuolinen puumateriaali tekee vaikutuksen kävijään.

Kaupunkimetsät ovat yhä tärkeämpiä virkistyspaikkoja kaupunkilaisille. Perjantaina 4. marraskuuta kävimme vierailemassa Pyynikin näkötornin ympäristön metsässä ja keskustelimme yhdessä kaupunkimetsien hyvinvointivaikutuksista. Suuri kiitos kaikille mukana olleille ja ekskursiota tukeneille tahoille!

Lisätietoja:

Opiskelija Teemu Anttila, teemu.anttila(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.