Harjoittelu Pohjois-Japanin tutkimusasemalla

keskiviikko, 22.08.2018

Olin työharjoittelussa Japanissa Teshion metsätutkimuslaitoksella 4.6-30.7.2018. Harjoitteluni oli Hokkaidon yliopiston kautta ja ensimmäisen viikon olin Sapporon kaupungissa tutustumassa Hokkaidon yliopiston tiloihin ja henkilökuntaan ja kävin seminaareissa ja luennoilla tämän viikon aikana.

Teshion tutkimuslaitoksella tein oman tutkimusprojektin peurapopulaatioiden analysoimisesta ja avustin kahden kanssaharjoitteiljoiden tutkimusten mittauksissa. Tutustuimme myös moniin alueella tehtyihin ja meneillään oleviin tutkimuksiin ja osallistuimme seminaareihin. Vierailimme myös eri kohteissa oppimassa alueen historiasta ja kulttuurista ja luonnosta.

Matka opetti paljon Japanin metsistä niin taloudellisesti kuin ekologisesti ja auttoi luomaan paljon uusia kontakteja maasta mahdollista tulevaa yhteistyötä varten. Sain myös hyvää kokemusta oman tutkimuksen muodostamiseen ja tekemiseen sekä opin paljon uutta omalta alaltani.

Metsämiesten Säätiön apurahat käytin matkustamiseen paikan päälle ja siellä elämiseen ja asumiseen. Ilman apurahaa minulla ei olisi ollut varaa tähän harjoitteluun, joten olen kiitollinen, että Metsämiesten Säätiö antoi minulle tämän mahdollisuuden.

Lisätietoja:

Metsäylioppilas Elias Ervasti, Helsingin yliopisto, elias.ervasti(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.