Kahdeksan kuvaa puusta, Kuva 2: ”Rakentamisessa oli Kuhmon henki”

maanantai, 18.01.2021

Kahdeksanosaisen sarjan toinen videodokumentti kertoo, minkälaisia kokemuksia rakentaminen antoi. Kuhmon päättäjille päätös ei ollut helppo, koska kyse oli ensimmäisestä suuren mittakaavan julkisesta puurakennuksesta. Koulu on Suomen ensimmäinen CLT – massiivipuuelementti-tekniikalla rakennettu koulu ja massiivipuuta hyödyntävä julkinen rakennus.

Rakennushanke koettiin haastavana erityisesti siksi, että CLT- massiivipuun (Cross Laminated Timber) käytöstä ja rakennustekniikasta ei ollut käytettävissä aikaisempia kokemuksia vastaavista kohteista. Arkkitehti ja rakennussuunnittelija kokivat hankkeen inspiroivana ja kiittivät Kuhmon päättäjiä rohkeasta päätöksestä tilata massiivipuinen puukoulu.

Rakentamisessa käytettiin kuivaketjuajattelua alusta loppuun asti. Rakennustyömaa oli suojattu rakentamisen aikana 60 tuhannen kuutiometrin teltalla. Valmiit puuelementit tuotiin suojattuina rakennuspaikalle teltan alle asennusta varten. Rakennustyömaan suojaamista pidetään rakennusteollisuuden suurimpana uudistuksena pitkään aikaan.

Rakentamisessa syntyi ”Kuhmon henki”, mikä tarkoitti erinomaista yhteistyötä urakoitsijoiden, suunnittelijoiden ja käyttäjien kanssa.

Katso video tästä.

Lisätietoa: 

Markku Laukkanen Journalist, MSSc, +358 502589, markku.laukkanen(a)audiomedia.fi

Mikko Viljakainen mikko.viljakainen(a)puuinfo.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.