Kahdeksan kuvaa puusta, kuva 6: ”Kuhmo on biotalouden tositarina”

maanantai, 15.02.2021

Kahdeksanosaisen sarjan kuudennessa videodokumentissa tapaamme ihmisiä ja yrityksiä, jotka hankkivat puutavaran ja jalostivat sen koulurakentamisen tuoteosavalmistusta varten. Tuupalan puukouluun tarvittiin 2500 m3 valmista CLT-massiivipuulevyä ja höylättyä sahatavaraa. CLT – massiivipuuta käytettiin 5300 m² alueella.

Puukoulun rakentaminen alkaa metsästä, missä puutavaran hankinta alkaa määrämittaan sahatun laadukkaan puun korjuulla ja kuljetuksilla. Kuhmossa toimii useita puun korjuuketjuja monitoimikoneelta puutavarakuljetuksiin.

Paikallinen saha Kuhmo Oy työllistää suorina työpaikkoina lähes 500 henkilöä puun korjuussa, kuljetuksissa ja sahauksessa. Puutuoteala tarjoaa Kuhmossa yhteensä noin tuhat teollista työpaikka, minkä merkitys 8000 asukkaan kaupungille on elinehto.

Sahan lisäksi Kuhmossa toimii CLT-massiivipuulevyjä valmistava tehdas, kerrostalojen tilaelementtejä valmistava yritys, ikkunatehdas, höyläämö, pelletti- ja hirsitalotehdas. Paikallisesta puusta valmistettua koulua pidetään merkittävänä ilmastotekona. Puu sitoo hiiltä ja lyhyet kuljetusmatkat mahdollistivat ekologisen rakentamisen arvoketjun toteuttamisen.

Katso video tästä. 

Lisätietoa: 

Markku Laukkanen Journalist, MSSc, +358 502589, markku.laukkanen(a)audiomedia.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.