Kahdeksan kuvaa puusta – Kuva 8: ”Koulu on kuhmolaisten oma juttu”

maanantai, 1.03.2021

Kahdeksanosaisen sarjan kahdeksannessa videodokumentissa koulun rakentajat ja sen käyttäjät arvioivat, mikä tekee Tuupalan koulusta erityisen. Puukoululla on Kuhmolle ja kuhmolaisille monia merkityksiä. Koulua voidaan sanoa ”kuhmolaisten omaksi jutuksi”, koska sen toteuttaminen kannolta valmiiseen kouluun tapahtui etupäässä kuhmolaisten omin voimin. Koulun toteuttamisella puurakenteisena oli Kuhmon seudun aluetaloudelle ja työllisyydelle erittäin suuri merkitys.

Kouluun on käynyt tutustumassa tuhansia alan ammattilaisia, joita kiinnostaa erityisesti ison julkisen rakennuksen rakentaminen CLT- massiivipuusta. Rakentamiseen liittyvien ratkaisujen lisäksi koulu on saanut paljon kiitosta sen arkkitehtuurista, erinomaisesta sisäilmasta, akustiikasta ja viihtyisyydestä.

Kuhmo haluaa leimautua metsäbiotalouden menestystarinaksi metsän keskellä. Kaupungissa toimii vahvaa puualan klusteri, mikä tekee Kuhmosta yhden maan johtavista puutuotealan osaamiskeskittymistä. Koulu vahvistaa Kuhmon rakentamaa puualan brändiä ja on tuonut myönteistä julkisuutta ja tunnustusta monien huomionosoitusten muodossa. Kaupunki suunnittelee rakentavansa seuraavan julkisen sote-rakennuksen myös puusta.

Tuupalan puukoulu on tulevaisuuden ekologista rakentamista. Koulua pidetään merkittävänä ilmastotekona, kun rakennus sitoo hiiltä pitkäkestoisesti rakenteisiin. Kuhmolaiset uskovat koulun toimivan koulurakentamisen esimerkkinä muille kunnille ja kaupungeille.

Katso video tästä.

Kahdeksan kuvaa puusta on Metsämiesten Säätiön rahoittama videosarja Tuupalan puukoulun rakentamisesta ja sen eri vaiheista kannolta valmiiseen kouluun. Videosarjan ovat toteuttaneet toimittaja Markku Laukkanen, Audiomedia Oy ja arkkitehti Mikko Viljakainen. Videosarjan jakelijana toimii Puuinfo Oy.

Lisätietoa:

Markku Laukkanen Journalist, MSSc, +358 502589, markku.laukkanen(a)audiomedia.fi

Mikko Viljakainen mikko.viljakainen(a)puuinfo.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.