Metsäyhdistyksen toimittajamatka suuntautui Brysseliin

tiistai, 3.02.2015

Suomen Metsäyhdistyksen perinteinen toimittajamatka järjestettiin tällä kertaa Brysseliin. Matkalle lähti kaikkiaan 16 toimittajaa ja kuusi metsäsektorin edustajaa. Matkan ohjelmaan kuuluivat keskustelut ja tapaamiset Euroopan parlamentin jäsenten Petri Sarvamaa ja Olli Rehn kanssa, unionin maatalouspääosastossa, Euroopan yksityismetsänomistajien liitto CEPF:ssä, Euroopan valtionmetsien yhdistys Eustaforissa, Euroopan paperiteollisuuden liitto CEPIssä sekä tutustuminen Belgian valtion puistometsätalouteen Flanderin metsähallinnon vieraana Zonien-Soignesissa ja Tervurenin maastoarboretumissa.

Matkalle osallistui 16 toimittajaa ja kuusi metsäsektorin edustajaa. Tiedotusvälineistä edustettuina olivat STT-Lehtikuva (toimittaja ja valokuvaaja), Aarre, Apu, Maaseudun Tulevaisuus, Ympäristöasiantuntijoiden keskusliitto, Metsälehti, Demokraatti, Kauppalehti, Tekniikka&Talous, Ilmansuojelulehti, YLE Asiaohjelmat, Keskipohjanmaa sekä Ympäristö ja Terveys –lehti. Lisäksi mukana oli yksi free lance –toimittaja ja yksi free lance –valokuvaaja. Kirjoituksia julkaistiin myös muissa lehdissä esimerkiksi lehtiyhteistyön johdosta, samoin STT:n juttuja julkaistiin monissa lehdissä.

Toimittajilta kerätyn palautteen keskiarvo nousi edellisvuosiin verrattuna. Kun palautteen keskiarvo edellisvuonna oli 3,93 ja sitä ennen 4,01 asteikolla 1–5, se oli nyt 4,27. Avoimien kommenttien perusteella matka onnistui ja vastasi osanottajien tavoitteita hyvin. Osallistuneista toimittajista 15 vastasi palautekyselyyn.

Matkaa ovat rahoittaneet paitsi Suomen Metsäsäätiö, MMM ja Metsämiesten Säätiö, myös matkalaiset itse ja muut yhteistyökumppanit.

Lisätietoja:

Viestinnän suunnittelija Hannes Mäntyranta, Suomen Metsäyhdistys ry, hannes.mantyranta(at)smy.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.