Opettajille tukea tunne- ja vuorovaikutustaitoihin Metsäopettajien Akatemiasta

keskiviikko, 24.11.2021

Metsäopettajien Akatemian toinen kurssi järjestettiin keväällä 2021, ja sille osallistui 20 metsäalan opettajaa ympäri Suomen kaikilta koulutusasteilta. Kurssin tavoitteena on antaa alan opettajille lisää työkaluja innostavaan ja tehokkaaseen opettamiseen. Tärkeänä teemana ovat opettajien työssä tarvittavat tunne- ja vuorovaikutustaidot. Kurssin sisältöön kuuluu teorian lisäksi esimerkiksi arkisten tilanteiden simulaatioita näyttelijöiden kanssa.

Akatemian kurssille osallistuneet ovat olleet tyytyväisiä sisältöön ja palautteen perusteella tärkeää kurssisisällön lisäksi oli alan muiden opettajien tapaaminen ja vertaisoppiminen, johon on harvoin mahdollisuus. Ensimmäisen keväällä 2020 järjestetyn kurssin jälkeen tehtiin evaluointi, jonka tulokset julkaistiin raporttina (Metsätehon raportti 260). Evaluoinnin perusteella kurssin sisältö oli onnistunut. Motivaatio pysyi korkeana koko kurssin ajan, ja haastavuuden taso oli sopiva. Kurssi on pitkäjänteinen koko kevään mittainen jakso, jossa vuorotellaan lähikoulutusten ja niiden välillä itsenäisesti tehtävien oppimismoduulien välillä.

Metsäopettajien Akatemiaa on järjestetty nyt kaksi kurssia, joille on osallistunut yhteensä 40 opettajaa. Keväällä 2022 käynnistyy Akatemian kolmas kurssi. Metsäopettajien Akatemian rahoittaa Metsämiesten Säätiö. Kullekin kurssille kutsutaan 20 opettajaa Metsäkoulutus ry:n jäsenorganisaatioista kaikilta metsäalan koulutusasteilta ympäri Suomen.

Lisätietoja:
viestintäkoordinaattori Laura Kammonen, Metsäteho Oy, laura.kammonen(a)metsateho.fi, puh. 0405704777
toimitusjohtaja Heikki Pajuoja, Metsäteho Oy, heikki.pajuoja(a)metsateho.fi, puh. 040 528 4359
https://metsahyvinvointi.fi/metsaopettajien-akatemia/
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.