Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Vaihto-opiskelu Uudessa-Seelannissa

tiistaina, 06.10.2020

Aloitin helmikuun lopussa vaihto-opinnot Waikaton yliopistossa, Uuden-Seelannin Hamiltonissa. Lähdin Waikaton yliopistoon saamaan lisäpotkua Helsingin yliopiston kandidaatin tutkintooni, jossa pääaineeni on metsien ekologia ja käyttö. Vaihtoni aikana opiskelin kursseja metsäekologian, ympäristötieteiden ja yhteiskuntatieteiden puolelta.

Ehdin käydä luennoilla kolme viikkoa, kunnes covid-pandemian takia Uuden-Seelannin hallitus asetti lockdownin eli täyssulun koko maahan. Yliopistojen tilat menivät kiinni ja opinnot siirtyivät kokonaan verkkoon. Vaihtolukukauteni menikin lähes kokonaan etänä kursseja opiskeltaessa, Waikaton kampuksella asuen.

Onneksi ehdimme pitää metsäekologian kurssilla viikonlopun mittaisen kenttätutkimuksen juuri ennen lockdownin alkua. Tutkimme miten metsän erilaiset häiriöt ja sukkession eri vaiheet vaikuttavat niveljalkaislajien ja puu- sekä saniaispuulajien kirjoon. Vaikka tutkimusmetodit eivät juuri poikenneet Suomessa käytettävistä tutkimusmetodeista, niin metsän eliölajit olivat kuin eri planeetalta. Suomen männyt ja talitiaiset vaihtuivat valtaviin podokarpus-puihin, jättiläissaniaisiin ja värikkäisiin lintuihin, jotka lauloivat ennenkuulumatonta säveltä. Innostuin tutkimusaiheestamme niin paljon, että päätin tehdä kanditutkielmani tutkimusaiheestamme ja -tuloksistamme.

Jäin Uuteen-Seelantiin koko vaihtoni ajaksi, vaikka olisi ollut mahdollisuus lähteä Suomeen koronan iskiessä päälle. Olin todella iloinen päätöksestäni, koska myöhemmin koronatilanne saatiin Uudessa-Seelannissa kuriin ja pääsin lukukauden päätyttyä matkustelemaan niihin paikkoihin, mihin alun perin halusinkin. Lähdin vaihtoon ensisijaisesti lisäämään tieto- ja kielitaitoani, sekä kansainvälistymään. Koronasta huolimatta sain vaihdolta mitä halusin ja sen lisäksi sain myös paljon muuta, kuten ikimuistoisia kokemuksia ja uusia rakkaita ystäviä. Kaiken kaikkiaan olen todella iloinen, että päätin lähteä vaihtoon ja että sain hakemani apurahan, joka mahdollisti vaihtoon lähtemiseni. Iso kiitos Metsämiesten säätiölle! Olen erittäin kiitollinen saamastani avusta, se tuli tarpeeseen.

Lisätietoja:

opiskelija Emmi Kaislasalmi, emmi.kaislasalmi(a)gmail.com, puh. 0407047618

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.