DigiFMO Digimetsätyönopastaja pilottihanke on julkaissut vapaasti käytettäväksi oppaat/ muistilistat työpaikkaohjaajille

maanantaina, 06.03.2023

Hankkeen tavoitteena on lisätä koneista saatavan datan hyödyntämistä. Tämä vaatii koneissa olevien sovellusten aktivointia, sekä kuljettajakohtaisilla profiileilla työskentelyä. Tämän jälkeen on mahdollista seurata omaa työvuoroaan myös lukujen kautta ja tämän tavoite on kehittää omaa työskentelyä. Jotta omaa työskentelyään voi kehittää, on hyvä ymmärtää muutaman mittarin keskeinen sanoma.

Ajokonetyön seurantaan soveltuvassa lomakkeessa on erilliset ohjeet eri konevalmistajille, sillä asioita mitataan hieman eri tavalla. Ohjeet on luotu John Deeren, Komatsun sekä Ponssen koneisiin. Ymmärtämällä oma tekeminen myös lukujen avulla ja analysoimalla tätä, voi auttaa uskomattomalta kuulostavaan tuotosloikkaan!

Hakkuukonetyön seurantaan loimme vastaavan lomakkeen, sekä erilliset ohjeet John Deeren, Komatsun sekä Ponssen järjestelmiin. Yhteisenä tekijänä molemmille työskentelytavoille on pienentää omaa hiilijalanjälkeä pienentämällä litraa per tuotettu-/ kuljetettu kuutiometri. Kaikki aika, mikä kulutetaan turhaan työhön, on pois tuottavasta työstä!

Koneiden tyhjäkäynti on erittäin kallista, sen määrä saattaa yllättää, mikäli konedata ei ole aikaisemmin ollut käytössä.

Lisätietoja:
lehtori Janne Ruokonen, Tredu, janne.ruokonen(a)tampere.fi, puh. 0408062594
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.