Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Evon Metsä- ja retkeilytapahtuma onnistui hyvin

keskiviikkona, 09.08.2023

Ensimmäistä kertaa järjestetty Metsä & Retkeilytapahtuma toteutettiin 27.5.2023 Evolla. Tapahtumaa oli järjestämässä Hämeen ammatti-instituutti ja Evon uusi aika -hanke. Yhteistyökumppaneiden ständejä oli noin 50 kpl ja yleisöä saapui tapahtumaan noin 1400 henkeä. Evon uusi aika -hankkeen projektipäällikkö Katja Ekqvist oli erittäin tyytyväinen tapahtumaan ja osallistujamäärään.

Metsä- ja retkeilytapahtumassa oli kiinnostavaa ohjelmaa tarjolla sekä metsäalan ammattilaisille että luonnosta kiinnostuneille retkeilijöille sekä suurelle yleisölle. Evon kampus ja retkeilyalue tarjosivat hienot puitteet ensimmäistä kertaa järjestettävälle tapahtumalle.

Evon uusi aika -hanke on järjestänyt erilaisia tapahtumia aikaisemminkin, mutta suurin niistä oli Metsä & Retkeilytapahtuma. Hämeen ammatti-instituutissa työskentelevä projektipäällikkö Katja Ekqvist kertoi, että hankkeen tavoitteena oli tapahtuman kautta tuoda Evon retkeilyaluetta tunnetuksi, saada alueelle uusia kävijöitä, tuoda esille paikallisia toimijoita ja erilaisia luontomatkailuun liittyviä harrastusmahdollisuuksia.

Työsarkaa tapahtuman järjestämisessä oli todella paljon. Käytännössä hankkeen työntekijät huolehtivat mainonnasta, kysymyksiin vastailemisesta, aluesuunnittelusta sekä yritysten ja yhteistyötahojen kontaktoinnista.  Lisäksi suunnitteltiin kaikki tapahtumassa käytetyt materiaalit, kartat ja sosiaalisen median sisällöt. Mitä lähemmäksi tapahtuma tuli sitä enemmän käytännön työtä oli tehtävälistalla. Periaatteessa hanke vastasi tapahtuman emännöinnistä, alueen rakentamisesta ja koko päivän kulusta, Evon uusi aika -hankkeen projektipäällikkö Katja Ekqvist kertoo.
Hämeen ammatti-instituutin metsäala oli myös järjestämässä tapahtumaa ja sen vastuulla oli metsäalan yhteistyökumppaneiden hankinta, alueen rakentaminen, Sumokin SM-sahauskilpailut sekä moottorisahauksen veistokilpailu, jonka teema oli Evon uusi aika.

Tapahtuman idea syntyi vuosi sitten ja varsinainen työ tapahtuman eteen aloitettiin elo-syyskuun vaihteessa 2022. Moni hankkeen työntekijöistä joutui tekemään moninaisia työtehtäviä, Katja Ekqvist kertoo.

Palaute tapahtumasta paikan päällä

Metsä ja Retkeilytapahtuman varsinainen tapahtumapäivä lauantaina 27.5. oli kaunis alkukesän päivä. Tapahtumapäivänä saimme paljon hyvää palautetta. Tapahtuma oli selvästi kiinnostava ja ihmisiä tuli kaukaakin tutustumaan tapahtumaan.

Erityisesti saimme kehuja välittömästä tunnelmasta, mielenkiintoisista näytteilleasettajista ja moni toivoi tapahtumalle jatkoa, jo heti tapahtumapäivänä. Parannettaviakin asioita toki oli. Varsinkin järjestävänä osapuolena tuli montakin asiaa mieleen, jotka olisi voinut tehdä toisin tai paremmin. Mutta suurimpana palautteena kävijöiltä tuli että tapahtumaa olisi pitänyt mainostaa enemmän. Olen asiasta ehdottomasti samaa mieltä. Mainontaa tehtiin pääsääntöisesti sosiaalisessa mediassa, muutamien lehtijuttujen kautta ja ilmoittamalla tapahtumassa omissa verkostoissa. Ikävä kyllä hankkeen budjetti piti huomioida tapahtuman mainonnassa. Tapahtuma-alueen karttoja kaivattiin myös ja selkeämpää viestintää tapahtuman ohjelmasta. Järjestäjän silmin katsottuna, olen näistä kehitysehdotuksista ehdottomasti samaa mieltä, Katja Ekqvist toteaa.

Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti, Kirsi.sippola(a)hamk.fi, puh. 0505745063

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.