Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Hyytiälän metsäasemalla tehtävä tutkimus kiinnostaa koululaisia

tiistaina, 16.05.2023

Helsingin yliopiston Juupajoella, Pirkanmaalla sijaitseva Hyytiälän metsäasema on kiinnostava kohde koululaisvierailuille. Aseman tiedekasvatustoimintaa on nyt aktiivisesti kehitetty ja tämä kehitystyö on sekä lisännyt oppilaiden metsätietoutta että parantanut Hyytiälän metsäaseman toiminnan näkyvyyttä. Tiedekasvatus on jo tavoittanut suuren määrän yläkoululaisia tai lukiolaisia sekä lähialueelta (Juupajoki, Mänttä, Orivesi, Tampere) että kauempaa (esim. pääkaupunkiseutu). Hyytiälän tiedekasvatus on tavoittanut yli 400 eri ikäistä lasta ja nuorta syksyn 2022 ja kevään 2023 välisenä aikana. Vierailuja on runsaasti suunnitteilla ja otamme mielellämme vastaan myös uusia, kiinnostuneita vierailijaryhmiä alakoululaisista korkeakouluopiskelijoihin.

Metsämiesten Säätiön rahoittaman hankkeen: ”Metsätiedon välitystä yläkoululaisille ja lukiolaisille Hyytiälän metsäasemalla” aikana luotiin konsepti siitä, minkälaista tiedekasvatusta Hyytiälässä tarjotaan.
Tarjoamme oppilasryhmille tutkimusasemavierailuja, luentoja ja mittaustehtäväkokonaisuuksia (https://www.helsinki.fi/fi/tutkimusasemat/hyytialan-metsaasema/tiedekasvatus). Lisäksi omatoimivierailijoita varten suunnitellun tiedepolun käytännön toteutusta on hankkeen puitteissa kehitetty eteenpäin sopimaan paremmin eri ikäisille ja tiedepolkua on myös pelillistetty. Näin oppilaat pääsevät erilaisin tavoin tutustumaan metsien toimintaan ja rakenteeseen, sekä siihen, miten näitä tekijöitä voidaan mitata. Etäyhteyksillä ja muokattujen verkkosisältöjen avulla näihin pääsee nyt tutustumaan myös kauempaa käsin.

Lasten ja nuorten antamia palautteita tiedekasvatuksesta:

  • “Reissu oli todella kiinnostava ja pidin siitä todella paljon. Tiedepolku oli itsessään kiinnostava”
  • “Suosittelisin! Oli tosi kiinnostavaa ja opettavainen matka.”
  • “Opetusta oli mielenkiintoista seurata ja opin paljon uutta. Metsän keskellä oli hienoa nähdä miten asiat oikeasti toimivat. Hauskaa oli, paljon kiitoksia”

Lisätietoja:
Yliopistotutkija Pauliina Schiestl-Aalto, Helsingin Yliopisto, pauliina.schiestl-aalto(a)helsinki.fi, puh. 040 8392483
Projektikoordinaattori Reetta Matilainen, Helsingin Yliopisto, reetta.matilainen(a)helsinki.fi, puh. 050 5637923
https://www.helsinki.fi/fi/tutkimusasemat/hyytialan-metsaasema/tiedekasvatus
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.