Ihan metsässä podcast kasvatti myös aiempien jaksojen kuulijamääriä toisella tuotantokaudella

keskiviikkona, 08.02.2023

Ihan metsässä -podcast on nyt päättänyt toisen tuotantokautensa. Podcast toteutettiin idealleen uskollisesti: jaksot toteutettiin paikan päällä maastossa, minkä aistii myös sekä lintujen laulusta että välillä tuulestakin. Podcastien ydin oli kertoa metsäalan ammattilaisista työssään.

Podcastit ovat myös tekijälleen seikkailu. Tälle medialle on tyypillistä se, että yksittäinen jakso ei saa välttämättä tuhansia tai kymmeniä tuhansia kuulijoita. Mutta jokaisen kuulijan pitää tietoisesti tehdä se valinta, että podcastia ryhtyy kuuntelemaan tai sen tilaa. Sen äärellä pysytään. Yhtenä esimerkiksi kauden suosituin ja kahden tuotantokauden viidenneksi suosituin jakso eli Kai ja Aki Laajan haastattelu Keuruulla. Siinä kerrottiin, että Metsä-Multialla paitsi puunkorjuulla, myös henkilöstöpolitiikalla on merkitystä.

Jakso julkaistiin 18. marraskuuta 2022. Jakson pituus on 29 minuuttia 49 sekuntia. Kuuntelukertoja se sai 170, mikä tarkoittaa, että tuo määrä ihmisiä vietti puoli tuntia keskittynyttä aikaa jaksoa kuunnellen. Ja sitä myös kuunneltiin, sillä mediaanitoistoaika oli sama kuin jakson pituus eli 29 minuuttia 49 sekuntia. Edellisen kauden jaksot taas saivat uutta pontta. Esimerkiksi Eila Lautanen ja 999 metsäalan opiskelijaa -jakso tuplasi uudella tuotantokaudella kuulijaluvut. Eli aiempi tuotanto saa lisää kuulijoita, kun uusia jaksoja tehdään.

Tämä kannustaakin podcastien teossa jatkuvuuteen. Tänä vuonna kuultiin myös esimerkiksi, miten metsänhoitaja Kaisa Luukkonen on sielunmaisemissaan Kuvaja-järven rannalla ja tietää, miten riistatiheikkö rakennetaan. Imatralla saatiin tietoa siitä, miten Tuomas Lahtinen sai metsäkoneenkuljettajana heti vakituisen työn. Matematiikan lisensiaatti Mika Tiimonen taas kertoo, miten vaihtoi uran metsäsijoittajaksi ja yrittäjäksi.

Tänäkin vuonna yhteistyökumppaneina Ihan metsässä -podcastissa olivat niin apurahan antaja Metsämiesten Säätiö, joka myös jakoi tietoja uusista jaksoista sosiaalisessa mediassa. Samaan tapaan toimi toinen yhteistyökumppani Metsälehti. Podcastista tiedotettiin myös esimerkiksi Puumala-lehdessä, kun paikkakunnan maisemissa käytiin äänittämässä jakso Annukka Mesiäisestä Norppapolun maastoissa. Kokonaisuudessaan päästiin kuulijalukuun 1690.

Lisätietoja:
Toimittaja, metsätalousinsinööri Sini Silvan, Sanametsä (toiminimi), sini.silvan(a)pp.inet.fi, puh. 0405065846
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.