Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Ihmisen ääni podcast: Metsäyhtiöt eivät tuo tarpeeksi esille monimuotoisuutta kaupankäyntitilanteissa

tiistaina, 05.12.2023

Ihmisen ääni -podcast tuo esille metsänomistajia ja metsätoimijoita. Kolmannessa sarjassa haastatellaan metsänomistajia. Podcastin tuotannossa on havaittu, että metsäyhtiöt eivät tuo monimuotoisuutta ja luontoarvoja tarpeeksi esille neuvottelu- ja kaupunkäyntitilanteissa. Metsänomistejien äänen tulisi kuulua enemmän nykyisessä metsäkeskustelussa.

Ihmisen ääni -podcast on tavoittanut yli 40 000 suomalaista sosiaalisen median ja podcastien kautta. Podcastin tavoitteena on ollut tuoda erilaisten metsänomistajien ja metsätoimijoiden ääntä kuuluviin viime vuosina käytyyn metsäkeskusteluun. Metsän äänissä ei välttämättä ole kuulunut metsänomistajien ja pienempien metsätoimijoiden ääntään juurikaan. Suuret metsäyhtiöt ja edunvalvojat sekä vastakkaisella puolella luonnonsuojelijat ovat olleet äänekkäämmin liikkeellä.

Ihmisen ääni -podcastin kolmas sarja koostuu metsänomistajien äänestä. Ääneen pääsevät erilaiset metsänomistajat, jotka haluavat tuoda omaa metsänomistamistaan ja nykyistä metsäpolitiikkaa esille. Jokainen metsänomistaja ajattelee myös luontoarvoja omaa metsää hoitaessaan. Metsänomistajat ajattelevat kuitenkin, että keskustelua metsänhoidosta ja metsänhoitotavoista tulee käydä, kehittää ja olla vuoropuhelussa. Ihmisen ääni -podcastin tekijä Virva Lehto on huomannut metsänomistajien kanssa käydyissä keskusteluissa, että metsäyhtiöiltä kaivattaisiin metsänomistajalle hänen omista metsistään tuotua selkeämpää huomiointia luontoarvoista ja monimuotoisuudesta, josta käytäisiin keskustelua yhdessä metsänomistajan kanssa.

Uudet jaksot keskiviikkoiltaisin Spotifyssa, Apple Podcasteissa ja Virva.net-sivustolla alkaen 22.11.2023. Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö. 

Lisätietoja:

Virva Lehto
0445599887
virva.lehto(a)tikle.fi
Ensiyhteydenotot mieluiten sähköpostilla.
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.