Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Ilmastomme on tulevaisuutemme-projekti kiinnosti koululaisia

keskiviikkona, 22.03.2023

Pohjanmaan koululaiset arvostivat "Ilmastomme on tulevaisuutemme-projektin" luentoja metsien vaikutuksesta ilmastoon. Projektipäälliköt Anne Teir-Siltanen ja Caroline Norrdahl ehtivät kahden ja puolen vuoden aikana tehdä yhteensä 39 vierailua maakunnan yläkouluihin ja lukioihin. Usein käytiin samalla luonnossa ja keskusteltiin metsätaloudesta ja hiilensidonnasta käytännön näkökulmasta.
Oppilaat esittivät yllättävän tarkkoja kysymyksiä luennoitsijoille. Metsätalous, hiilensidonta, luontoarvot ja  metsien rooli ilmastotalkoissa ovat asioita jotka pyörivät monen nuoren päässä jatkuvasti.

Luentomateriaalin tueksi on myöskin julkaistu kaksikielinen lehti "Fiksumetsä - Smartskog" jota on jaettu koululaisille ja kuulijoille.

Maakunnan koulut ovat olleet keskiössä mutta sen lisäksi metsäalan organisaatiot ja ammattilaiset ovat hyötyneet tiedosta. Koronapandemia iski fyysisiin tapahtumiin kovalla kädellä, mutta silti ollaan onnistuttu järjestämään mallikkaasti tapahtumia ja webinaareja. Projekti sai myös positiivisen palautteen kentältä ja medialta.

Päärahoittajana oli Pohjanmaan ELY-keskus. Yksityiseen rahoitukseen osallistuivat Föreningen för Skogskultur, Metsämiesten Säätiö ja Pohjanmaan kulttuurirahasto.

Lisätietoja:
Elinkeinopäällikkö Mårten Lövdahl, Suomen metsäkeskus, marten.lovdahl(a)metsakeskus.fi, puh. 0503033638
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.