Joensuun Metsäylioppilaat ry:n 40-vuotis vuosijuhlat

keskiviikkona, 11.01.2023

Joensuun Metsäylioppilaat ry. täytti 12.10.2022 neljäkymmentä vuotta. Ainejärjestön pyöreitä vuosia juhlistettiin 14.10.2022 Sokos Hotel Kimmelin Sirkkala-salissa 153 juhlijan voimin. Pääosa osallistujista oli nykyisiä Joensuun metsätieteiden osaston opiskelijoita, mutta ihailtava määrä osallistujista oli myös jo valmistuneita opiskelijoita, sekä muiden ainejärjestöjen edustajia.

Juhlissa kuultiin innostavia puheita, joista voisi nostaa tärkeimmiksi Joensuun Metsäylioppilaiden ensimmäisen puheenjohtajan, Yrjö Niskasen juhlapuheen. Yrjö edusti yhdessä Joensuun Metsäylioppilaiden ensimmäisen sihteerin Liisa Toivosen kanssa myös ensimmäistä vuosikurssia vuodelta 1982. Juhlissa esiintyi myös Joensuun Metsäylioppilaiden oma bändi, The Bark Beatles, jolle tämä oli ensiesiintyminen. Kyseinen yhtye oli organisoitu nimenomaan vuosijuhliamme silmällä pitäen, koska elävä musiikki ja eritoten tanssimusiikki toi aivan erilaista eloa juhliin kuin suoratoisto esimerkiksi levyltä. Teosto maksun hoiti Sokos Hotel Kimmel, jotta oikeudet esittämiseen saatiin pidettyä kunnossa.

Näiden lisäksi juhlissa laulettiin yhteislauluja, syötiin kolmen ruokalajin illallinen, sekä ammattivalokuvaaja otti yhteiskuvia halukkaista valokuvaseinää vasten. Valokuvausseinän viereen oli pystytetty roll-up teline, jossa yhteistyökumppanimme olivat näkyvästi edustettuina.

Joensuun Metsäylioppilaiden vuosijuhlat olivat tapahtuma, johon vuosijuhlatyöryhmä (Riku Ekman, Emma Kananen, Iida Mäkipää, Hanna Siiskonen, Perttu Salminen ja Pauli Voutilainen) tarttui jo vuoden 2021 puolella. Oli selvää jo alusta lähtien, että juhlista on saatava suuret ja korkeatasoiset, kun ne järjestetään vain joka viides vuosi. Juhlapaikkojen kilpailutus ja yhteistyökumppaneiden hankkiminen oli tehtävälistalla ensimmäisenä, jotta olisi selvää, missä mittakaavassa juhlat voitaisiin järjestää.

Yhteistyökumppaneiden ja sitä kautta tuen hankkiminen eri toimijoilta oli tässä kohtaa edellytys sille, että juhlat voitaisiin järjestää niin, että osallistumismaksun suuruus olisi opiskelijallekin sopivan kokoinen. Metsämiesten Säätiön rooli oli merkittävä. Vuosijuhlista olemme saaneet jälkeenpäin palautetta, josta ei ole soraääniä erottunut. Tämä osoittaa mielestämme sen, että juhlat todella olivat onnistuneet, osallistujat viihtyivät ja kiittelivät meitä ponnistuksistamme yhteisen tapahtuman eteen.

Päällimmäisimpänä asiana olemme saaneet kuulla, että koko juhlissa tuntui todella vahvasti Joensuun metsäylioppilaiden yhteisöllisyys; kaikki kokivat ja kokevat edelleen kuuluvansa joukkoon. Tämä on edelleen vahvasti ainejärjestömme tavoite ja uskomme sen jatkuvan myös näiden juhlien jälkeen.

Kiitämme Metsämiesten Säätiötä arvokkaasta tuestanne juhlillemme.
Lisätietoja:
Metsäylioppilas Eetu Tarvainen, Joensuun Metsäylioppilaat ry, hallitus(a)jmyo.fi

 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.